Kasvispitsa

grahamjauhoja
vehnäjauhoja
öljyä
tölkki tomaattimurskaa tai -sosetta
pari sipulia tai pieni purjo
valkosipulia
pussi herne-maissi-paprikaa
tankoparsaa
herkkusieniä
juustoa
yrttisuolaa, mustaapippuria

Pitsa on tuhti ruokalaji, joka on hyvä laittaa isommalle porukalle. Valmista pohja sekoittamalla vehnä- ja grahamjauhoja tilkkaan öljyä. Lisää vettä tarpeen mukaan. Levitä pohja ohuesti pellille ja laita 225-asteiseen uuniin paistumaan noin puoleksi tunniksi. Alkulämpö on hyvä hyödyntää energian säästämiseksi. Pohjan kypsyessä uunissa silppua sipuli, parsa ja herkkusienet sekä siivuta juustoa valmiiksi. Levitä pohjalle tomaattimurska- tai sose. Jos käytät murskaa, kannattaa se ehkä valuttaa siivilässä pitsan tulvimisen välttämiseksi. Lisää sipuli, herne-maissi-paprika, parsa, herkkusienet ja murskattu valkosipuli, mausta ja päällystä lopuksi juustosiivuilla. Pitsa toimii vegaaniversionakin, juustotta.