Pirteät täytetyt paprikat

aika lailla eri värisiä paprikoita
vihanneksia
sieniä
juustoa
yrttisuolaa, pippuria
riisiä

Pese paprikat, leikkaa hatut irti ja kaavi sisältä siemenkota ja irtonaiset siemenet. Täytä paprikat maun, vuodenajan ja jääkaapin sisällön mukaan valituilla vihanneksilla – vaikkapa tomaatilla, porkkanalla, sipulilla, kukkakaalilla ja kesäkurpitsalla – sekä sienillä. Laita sekaan myös paprikoiden hatuista yli jääneet, syötävät osaset. Jos haluat mukaan sipuleita, ne kannattaa ensin kuullottaa pannulla. Saman voi tehdä porkkanoille. Mausta. Päällystä lopuksi täytteitä pursuavat paprikat juustolla – vegaanit voivat varmaankin käyttää soijajuustoa. Kypsennä uunissa parissasadassa asteessa, kunnes juusto alkaa ruskistua. Tarjoile täysjyväriisin kera. Eriväriset paprikat näyttävät mukavilta ja saavat ruokahalun heräämään.