Sain eduskuntavaaleissa yhteensä 1 560 ääntä. Äänimäärä kasvoi viime vaaleista peräti kahdella kolmanneksella. Sijoituin vihreiden listalla kolmanneksi heti kahden tuoreen kansanedustajan jälkeen, joten pääsin ensimmäiseksi varakansanedustajaksi. Tästä kiitos kuuluu isolle joukolle ihmisiä: lue täältä keille kaikille.

Lue lisää vaaliteemoistani ja tavoitteistani täältä.

Vastauksia usein esitettyihin vaalikysymyksiin löydät täältä. Vaalisarjakuvani voi lukea täällä.

Pirkanmaan vihreistä ylivoimainen ykkönen oli taas Satu Hassi (8 781 ääntä) ja toinen läpi mennyt Rosa Meriläinen (5 050). Heti kannoillani vain sadan äänen sisällä olivat Maija Kajan (Palander) (1 539) ja Pauli Välimäki (1 465). Kisa kolmannesta sijasta oli siis kova.

Valtaosan äänistä (1 231) sain Tampereelta. Suhteellisesti parhaiten menestyin Juupajoella, Kuhmalahdella ja Kylmäkoskella, joissa sain vihreistä toiseksi eniten ääniä. Sen sijaan Luopioisista, Sahalahdesta, Suodenniemestä ja Viljakkalasta ei minulle herunut yhtään ääntä. Myös Tampereen isohkoissa naapurikunnissa Kangasalla, Nokialla, Pirkkalassa ja Ylöjärvellä menestys oli suhteessa potentiaaliin melko vaatimaton.

Valtakunnallisesti vihreät etenivät raastavasta huumekohusta huolimatta aimo harppauksen. Kannatus nousi valtakunnallisesti kahdeksaan prosenttiin, ja eduskuntapaikkoja tuli kolme lisää. Paikkamäärissä mitattuna vihreät oli vaalien toiseksi suurin voittaja heti Keskustan jälkeen. 14 paikan eduskuntaryhmä jätti selvästi taakseen niin Kristillisdemokraatit kuin RKP:nkin.

Pirkanmaalla kannatus nousi huikeat 2,7 % 9,7 %:iin. Olimme vaalipiirin selvästi suurin voittaja ja saimme eduskuntaan yhden lisäpaikan. Toiseksi vihreäksi pirkanmaalaisedustajaksi valittiin hyvä ystäväni Rosa Meriläinen, joka on taatusti paikkansa ansainnut. Tampereella vihreät nousi Vasemmistoliiton ohi kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi vaikuttavalla 14,4 %:n kannatuksella (lisäys 4,6 %).