Haen ympäristö- ja ilmastoministeriksi

Edessämme ovat ratkaisevat vuodet. Seuraavalla nelivuotiskaudella pitää tehdä isoja päätöksiä, jotta ilmaston lämpeneminen voidaan rajata 1,5 asteeseen ja elonkirjon ehtyminen pysäyttää.

Suomella on EU-puheenjohtajuuskauden ansiosta ainutkertainen tilaisuus olla ratkaisemassa globaalia kestävyyskriisiä. Tässä työssä haluan olla vahvasti mukana.

Siksi haen ympäristö- ja ilmastoministeriksi. Uskon, että minulla on tehtävässä tarvittavaa kokemusta, osaamista ja tarmoa.

Olen toiminut ympäristö- ja ilmastoasioiden parissa eri tehtävissä runsaan neljännesvuosisadan ajan. Minulla on kokemusta mm. aktivistina, kansanedustajana, valtioneuvoston ilmastopoliittisena asiantuntijana, Sitran vanhempana neuvonantajana, yrittäjänä sekä Euroopan vihreiden hallituksen jäsenenä.

Olen koonnut kaksi asiakirjaa päätöksenteon tueksi. Ensimmäisessä olen poiminut tehtävän kannalta tähdellisiä esimerkkejä kokemuksestani. Toisessa yritän vastata joihinkin mahdollisesti esiin nouseviin kysymyksiin.

EU-puheenjohtajuuskausi alkaa jo alle kuukauden päästä. Epävirallinen ympäristöneuvoston kokous pidetään Helsingissä vain runsaan kuukauden päästä.

Uudella ministerillä ei ole aikaa harjoitella Euroopan ja maailmankin ilmastotyön kannalta ratkaisevan tärkeää tehtävää. Siksi uskon, että kokemukselleni voisi olla käyttöä.

Oras

PS. Ota yhteyttä!

DSC00370-600.jpg