Usein kysyttyjä kysymyksiäMistä sait nimesi?
Vanhempani löysivät etunimeni Pentti Haanpään romaanista Isännät ja isäntien varjot (1935). Siinä yksi hahmoista on urheilusta innostunut Oras Herneinen.

Pidätkö eläimistä?
Olen kissaihmisiä, vaikka itselläni ei olekaan lemmikkejä. Muista eläimistä suosikkejani ovat laiskiaiset.

Mitä harrastat?
Luen, liikun ja kuuntelen musiikkia päivittäin. Välillä tykkään katsoa elokuvia, käydä baarissa ja matkustaa. Ruokaakin tykkään laittaa, vaikka en ole siinä hyvä. Lisää sivuillani.

Mikä oli toiveammattisi lapsena?
Ensimmäinen toiveammatti oli varmaankin puutarhuri, koska pidin kasveista. Lapsesta pitäen tein omia lehtiä, joten jo yläasteikäisenä tiesin haluavani toimittajaksi.

Mitä kieliä osaat?
Englantia puhun sujuvasti, ruotsilla pärjään. Lisäksi olen opiskellut saksaa, japania ja ranskaa.

Miten otat ympäristön huomioon matkustaessa?
En lennä lomamatkoilla tai kotimaan työmatkoilla. Työmatkoja ulkomaille pyrin välttämään verkkokokousten avulla, ja aikataulun niin salliessa matkustan maitse.

Millaisesta musiikista pidät?
Monenlaisesta. Viime aikoina olen kuunnellut paljon islantilaista musiikkia ja suomalaisia naisartisteja. Vanhoja suosikkejani ovat elektroninen ja klassinen musiikki. Lisää sivuillani.

Keitä ihailet?
Nuorena suurimman vaikutuksen minuun teki intialainen vapaustaistelija Mohandas Gandhi. Sittemmin olen arvostanut mm. Björkiä, Satu Hassia, Stuart Hallia ja Tove Janssonia.

Mitä liikuntaa harrastat?
Päivittäin harrastan arkiliikuntaa eli kävelen ja pyöräilen. Lisäksi hölkkään ja käyn kuntosalilla (tai teen vastaavia harjoituksia kotona). Nuorempana tuli joogattua, vanhempana se on jäänyt vähälle.

Mitä viestimiä seuraat?
Luen päivittäin Aamulehteä, Hufvudstadsbladetia ja Maaseudun Tulevaisuutta. Seuraan myös mm. New Scientistiä, Talouselämää ja Ny Tidiä.

Millaisista kirjoista pidät?
Eniten luen työhön liittyviä tietokirjoja. Kaunokirjallisella puolella suosikkini ovat yleensä tieteiskirjallisuutta tai läntisen maailman ulkopuolisia teoksia. Lisää sivuillani.

Miten rentoudut?
Ystävien ja perheen parissa tai omassa rauhassa kotona. Mökillä tai baarissa, lukemalla tai liikkumalla. Joskus auttavat pienet nokoset.

Mistä tulet iloiseksi?
Töiden eteneminen ja pienetkin saavutukset politiikassa ilahduttavat. Erityisesti innostaa palaute, jonka mukaan jokin sanomani tai tekemäni on koskettanut toista ihmistä.