Musiikki

Kuuntelen musiikkia paljon, ja se on ollut aina läsnä elämässäni. Musiikki piristää ja ilahduttaa, liikuttaa ja lohduttaa.

Lapsena kävin äitini kanssa orkesterimusiikin konserteissa, ja kotona levysoittimella pyörivät mm. Sibelius ja Tsaikovski. Radio tutustutti hip hoppiin ja houseen.

Ensimmäisissä konemusiikkibileissä kävin vuonna 1995. Bilelaskurini mukaan olen käynyt noin parissa sadassa klubissa tai bileissä, eniten Tampereella. Parhaiten ovat mieleen jääneet alkuaikojen karut hallibileet, joissa tunnelma oli omaa luokkaansa.

Konemusiikissa suosikkejani ovat etenkin jungle, IDM ja house. Kuuntelen kuitenkin mielelläni myös mm. breakcorea, teknoa, kokeellista konemusiikkia, dubstepiä, ambientia ja joskus jopa trancea.

Voin kuitenkin innostua yhtä lailla noisesta kuin Katri Helenasta, bulgarialaisesta kuoromusiikista kuin stadionrockista. Kuvaa musiikkimaustani saa parhaiden kappaleiden listoista.

Toisinaan koettelen ihmisiä myös levysoittimien takana. DJ Muna -nimellä on tullut soiteltua pari kymmentä kertaa. Se ei silti tarkoita, että osaisin juurikaan soittaa levyjä.

Musiikkiharrastus ja journalismi yhdistyivät aikoinaan levypalstan pitämisessä. Arvostelin kotimaista marginaalimusiikkia ensin Voimaan ja sittemmin Aviisiin.

En voi puhua musiikista mainitsematta yhtä nimeä: Björk. Hänen musiikistaan olen ammentanut valtavasti voimaa. Sinkut mukaan lukien Björkin levyjä on kertynyt tähän mennessä noin 60 kappaletta – ja DVD:t ja tribuuttilevyt päälle.