Kuka Oras?

Työskentelen vanhempana neuvonantajana Sitrassa. Toimin myös osakkaana kestävyysalan asiantuntijapalveluita tarjoavassa Tyrskyssä.

Politiikassa vaikutan Tampereella kaupunginvaltuutettuna ja sähkölaitoksen hallituksen varapuheenjohtajana. Olen ehdolla jatkokaudelle valtuustossa kevään 2021 vaaleissa. Olen myös varakansanedustaja ja Euroopan vihreiden hallituksen jäsen.

Puoluepolitiikkaan päädyin 18-vuotiaana, kun asetuin ehdolle vuoden 1996 kuntavaaleissa. Tuolloin pääsin varavaltuutetuksi, neljä vuotta myöhemmin jo varsinaiseksi valtuutetuksi.

Eduskuntaan nousin varasijalta kesällä 2004. Vuoden 2014 vaaleissa pääsin puolestani varasijalle europarlamenttiin. Lue lisää aiemmista vaaleista.

Kansanedustajana vaikutin vuosina 2004–15. Istuin kuudessa eri valiokunnassa, niistä ympäristö- ja tulevaisuusvaliokunnissa myös varapuheenjohtajana. Vihreässä eduskuntaryhmässa olin jonkin aikaa puheenjohtaja, Vihreissä varapuheenjohtaja. Lue lisää työstäni eduskunnassa.

Kiinnostuin kansalaistoiminnasta yläasteikäisenä ja perustin kaverien kanssa oman järjestön. Myöhemmin olin mukana perustamassa Maan ystäviä. Lue lisää osallistumisestani kansalaistoimintaan.

Pääsin Tampereen yliopistoon opiskelemaan tiedotusoppia kirjoitusten jälkeen. Opinnot venyivät mm. kansalaistoiminnan, politiikan ja töiden takia. Valmistuin kuitenkin yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi 2007 ja maisteriksi 2009. Lue lisää opinnoistani.

Toimittajan töitä ehdin tehdä YLEllä vain viitisen kuukautta, mutta kirjoitin myös erinäisiin lehtiin. Lisäksi olen ollut palkkatöissä järjestöissä ja yliopistolla. Siviilipalveluksen suoritin julkaisutoimittajana Kehitysyhteistyön palvelukeskuksessa. Lue lisää työhistoriastani.

Tykkään lukea, käydä elokuvissa, matkustaa maitse ja viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa. Harrastan liikuntaa sisällä ja ulkona. Musiikkimakuni on laaja ulottuen klassisesta elektroniseen ja kokeellisesta poppiin. Lue lisää harrastuksistani.

Muutin Tampereelle 90-luvun alussa Jyväskylästä lukion perässä. Eduskuntavuodet jaoin elämäni Tampereen ja Helsingin kesken. Olen asunut myös Tukholmassa, Brysselissä ja New Delhissä. Olen matkustanut 60 maassa, ennen kaikkea junalla.

Kurkista myös ansioluettelooni.