Opiskelu

Kävin ala- ja yläastetta vastaavat luokat steinerkoulussa Jyväskylässä ja lukion Tampereella. Steinerkouluissa on sekä hyviä että huonoja puolia, mutta kokonaisuutena viihdyin hyvin.

Olen aina pitänyt opiskelusta. Päästötodistuksissa lukuaineiden keskiarvo oli 9,7–9,8, ja ylioppilaskirjoituksissa tulokseksi tuli neljä laudaturia (äidinkieli, englanti, reaalikoe ja ruotsi) ja yksi eximia (pitkä matematiikka).

Pääsin lukemaan tiedotusoppia Tampereen yliopistoon kirjoitusten jälkeen keväällä 1997. Käytännössä aloitin opinnot vasta keväällä 1999 suoritettuani ensin siviilipalveluksen. Kevätlukukausi 2000 jäi väliin, koska olin tuolloin töissä Intiassa. Opintoja ovat pirstoneet myös vaalit, työt, kansalaistoiminta ja osallistuminen YK:n ilmastokokouksiin.

Laaja sivuaine minulla oli ympäristöpolitiikka. Lisäksi luin mm. naistutkimusta ja japania. Kesän 2003 vietin työharjoittelussa YLEn radiouutisissa Pasilassa.

Yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi valmistuin töiden ohella kesällä 2007. Gradun viimeistelyssä ja jämäkurssien suorittamisessa meni vielä pari vuotta, ja maisteriksi valmistuin joulukuussa 2009. Graduni Ruutuun sopimattomat ruumiit – Lihavien representaatio tv-sarjoissa hyväksyttiin arvosanalla eximia.