Ensimmäinen työkokemukseni oli siviilipalvelus Kehitysyhteistyön Palvelukeskuksen (Kepa) julkaisutoimittajana. Kansalaisjärjestöissä olen työskennellyt myös kokonainen ilmasto -hankkeen projektisihteerinä ja Luonto-Liiton ilmastotiedotushankkeen koordinaattorina. Kevään 2000 olin Intiassa palkollisena aktivistina Kepan vaihto-ohjelmassa. Järjestöjen ulkopuolella olen ollut töissä tutkimusapulaisena Tampereen yliopiston aluetieteen ja ympäristöpolitiikan laitoksella.

Kesän 2003 vietin opintoihin kuuluvassa työharjoittelussa Ylen radiouutisissa Pasilassa. Enimmäkseen tein uutisjuttuja Yle Radio 1:een ja Yle Radio Suomeen, mutta päädyin myös mm. koostamaan ja lukemaan uutislähetyksiä. Pesti oli vuorotyötä, joten olin töissä vaihtelevasti ympäri vuorokauden ja läpi viikon. Varhaisin työvuoro alkoi aamuneljältä ja myöhäisin kesti läpi yön.

Kesäpestin päätyttyä tein radiouutisissa yksittäisiä vuoroja. Kesätoimittajaksi palasin kesäkuussa 2004. Työ päättyi kuitenkin lyhyeen, sillä kuun puolivälissä Satu Hassi valittiin europarlamenttiin ja nousuni varapaikalta eduskuntaan varmistui. Oli ilo ja kunnia saada työskennellä Ylen radiouutisissa, sillä yli satahenkinen toimitus on ammattitaitoinen, kunnianhimoinen ja laatujournalismia arvostava työyhteisö.

Opintotukeen ja muihin pieniin tuloihin tottuneelle YLEn toimittajan aloituspalkka oli muhkea. Kahta huikeammat ovat kansanedustajana saamani palkkiot. Ensimmäisen kauden edustajana saan 5 220 euroa kuussa. Uudenmaan ulkopuolisena edustajana saan myös verotonta kulukorvausta 1 809 euroa kuussa. Tämän lisäksi edustajat nauttivat laajoja puhelin- ja matkaetuja.

Olen yrittänyt käyttää veronmaksajilta minulle kerättyä yletöntä rahamäärää hyödyllisesti mm. palkkaamalla omilla rahoillani puolipäiväisen avustajan Tampereelle. Lisäksi lahjoitan rahaa kansalaistoimintaan – esimerkiksi noin 2 700 euroa vuonna 2004.