Palkkatyö

Ensimmäinen työkokemukseni oli siviilipalvelus Kehitysyhteistyön Palvelukeskuksen (Kepa) julkaisutoimittajana. Kansalaisjärjestöissä olen työskennellyt myös kokonainen ilmasto -hankkeen projektisihteerinä ja Luonto-Liiton ilmastotiedotushankkeen koordinaattorina. Kevään 2000 olin Intiassa palkollisena aktivistina Kepan vaihto-ohjelmassa. Järjestöjen ulkopuolella olen ollut töissä tutkimusapulaisena Tampereen yliopiston aluetieteen ja ympäristöpolitiikan laitoksella.

Kesän 2003 vietin opintoihin kuuluvassa työharjoittelussa Ylen radiouutisissa Pasilassa. Enimmäkseen tein uutisjuttuja Yle Radio 1:een ja Yle Radio Suomeen, mutta päädyin myös mm. koostamaan ja lukemaan uutislähetyksiä. Pesti oli vuorotyötä, joten olin töissä vaihtelevasti ympäri vuorokauden ja läpi viikon. Varhaisin työvuoro alkoi aamuneljältä ja myöhäisin kesti läpi yön.

Kesäpestin päätyttyä tein radiouutisissa yksittäisiä vuoroja. Kesätoimittajaksi palasin kesäkuussa 2004. Työ päättyi kuitenkin lyhyeen, sillä kuun puolivälissä Satu Hassi valittiin europarlamenttiin ja nousuni varapaikalta eduskuntaan varmistui. Oli ilo ja kunnia saada työskennellä Ylen radiouutisissa, sillä yli satahenkinen toimitus on ammattitaitoinen, kunnianhimoinen ja laatujournalismia arvostava työyhteisö.

Kansanedustajavuosieni 2004-2015 jälkeen olen toiminut yrittäjänä Tyrsky Consulting Oy:ssa sekä työskennellyt Sitrassa vanhempana neuvonantajana hiilineutraalin kiertotalouden ja kestävyysratkaisuiden parissa.