Tule mukaan!

Menestyksekäs vaalikampanja syntyy yhdessä tekemällä. Kaikkia tarvitaan ja kaikki ovat tervetulleita!

Osallistua voi itse parhaaksi katsomallaan tavalla ja laajuudessa. Mahdollisia tapoja auttaa on lukuisia – läsnä ja etänä, esillä ja taustalla, aineellisesti ja henkisesti. Alla joitakin esimerkkejä; älä anna niiden kuitenkaan rajoittaa mielikuvitusta!


Helppoa kaikille

 1. Seuraa somessa. Laita tilit Twitterissä, Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa seurantaan.
 2. Tykkää, kommentoi ja jaa. Jos näet some-syötteissä jotain kiinnostavaa, tykkää, kommentoi ja jaa eteenpäin, jotta päivitykset tavoittavat mahdollisimman paljon ihmisiä.
 3. Ilmoittaudu tukiryhmään. Liity tukiryhmän Facebook-ryhmään, ellet ole jo mukana.
 4. Pyydä muita mukaan. Kutsu vihreistä arvoista ja tavoitteista kiinnostuneita tuttavia etenkin Pirkanmaalta tekemään kampanjaa – yhdessä se on tehokkaampaa ja mukavampaa!


Onnistuu etänä

 1. Kommentoi suunnitelmia. Arvioi kampanjan suunnitelmia ja aineistojen luonnoksia omasta näkökulmastasi – mikä mielestäsi toimii, minkä voisi ehkä tehdä paremminkin.
 2. Auta tekstien kääntämisessä. Jos puhut muita kieliä äidinkielenä tai sen tasoisesti – tai tunnet ihmisiä, jotka puhuvat – tue kampanjan aineistojen kääntämisessä.
 3. Lahjoita kampanjalle. Tue kampanjaa taloudellisesti tekemällä lahjoitus – pienistäkin summista on apua.
 4. Ilmoita tuestasi. Julkaise some-päivitys tai kirjoita blogiteksti, jossa perustelet ehdokasvalintaasi.
 5. Askartele verkossa. Jos verkkohommat ovat tuttuja, ilmoittaudu auttamaan verkkosivujen päivittämisessä tai some-alustojen moderoinnissa.


Tärkeää Pirkanmaalla

 1. Järjestä tupailta. Kutsu kourallinen kavereita illanviettoon juttelemaan kiinnostavista poliittisista aiheista ja tutustumaan ehdokkaaseen.
 2. Polje kampanjapyörää. Lähde vetämään pyörän perässä kulkevaa mainosta siellä, missä ihmisetkin liikkuvat – saat samalla liikuntaa!
 3. Tarjoa kuljetusapua. Ilmoittaudu auttamaan tavaroiden ja ihmisten kuljettamisessa, jos sinulla sattuu olemaan sopiva kulkuneuvo käytössä.
 4. Juttele tutuille. Mainitse keskusteluissa omissa verkostoissa vaikka ohimennen, kuka ehdokkaasi on ja miksi tuet kampanjaa.
 5. Lähde kampanjoimaan kadulle. Tule mukaan jakamaan esitteitä ja kohtaamaan ihmisiä yhdessä muiden kanssa kaduilla.
Oras Tykkynen seisoo kädet yhdessä.