Eduskunnan Ukraina-ystävyysryhmän puheenjohtajat: Venäjän isku Okhmatdytin lastensairaalaan muistuttaa lännen tarpeesta ryhdistäytyä

Heinäkuinen maanantai sai karmean käänteen, kun Ukrainasta kantautui tietoja, että Venäjä on iskenyt ohjuksilla Okhmatdytin lastensairaalaan Kiovassa. Ukraina-ystävyysryhmän puheenjohtajat tuomitsevat iskun yksiselitteisen oikeudettomana ja poikkeuksellisen vastenmielisenä.

Lastensairaala on pelastanut tuhansien lasten elämän, mutta nyt se on pahasti vaurioitunut ja raunioiden alla on ihmisiä. Uhrien tarkka lukumäärä ei ole vielä tiedossa.

”Venäjän tuorein julma isku on tutkittava ja sen tekijät on saatettava vastuuseen. Maailma ei saa vaieta ja ummistaa silmiään, sillä kaikkien on nähtävä, millaista terroria Venäjä toimillaan aiheuttaa. Viattomiin lapsiin kohdistetut iskut ovat täysin anteeksiantamattomia ja kertovat Kremlin epäinhimillisestä maailmankatsomuksesta”, toteaa eduskunnan Ukraina-ryhmän toinen puheenjohtaja, kansanedustaja Oras Tynkkynen.

”Nyt on vihdoin aika ryhdistäytyä lännessä. Venäjän tekemillä iskuilla Ukrainaan ei ole rajoja, eikä sellaisia pidä asettaa lännenkään antamalle tuelle. Ukrainalle on toimitettava ensihätään kaikki sen tarvitsema apu, jotta se kykenee pelastamaan viattomat ihmishenget raunioista. Koko Euroopan turvallisuus on vakavasti uhattuna, minkä vuoksi myös aseellisen avun on oltava tuntuvaa. Venäjä on pysäytettävä”, muistuttaa eduskunnan Ukraina-ryhmän toinen puheenjohtaja, kansanedustaja Aleksi Jäntti.

Puheenjohtajat ottavat Ukraina-ystävyysryhmän puolesta syvästi osaa omaisten suruun ja kärsimykseen. Myötätunto on vahvasti kaikkien niiden perheiden luona, jotka ovat menettäneet rakkaitaan tässä kauhistuttavassa iskussa. Lähetämme voimia ja rohkeutta niille, jotka tekevät kaikkensa pelastaakseen viattomat ukrainalaislapset raunioista. Suomen eduskunnan Ukraina- ystävyysryhmä seisoo Ukrainan rinnalla ja tukee niin kauan kuin on tarpeen.

Ukraina-ystävyysryhmän puheenjohtajat

Aleksi Jäntti, 040 727 3234

Oras Tynkkynen, 050 512 1584

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *