Isällä ja pojalla eri puolueet, mutta yhteisiä tavoitteita: Kansanedustaja Oras Tynkkysen isä ehdolle kunnallisvaaleihin

tiedote 8.9.2004

Vihreiden kansanedustajan Oras Tynkkysen (26) isä Kalevi Tynkkynen (52) asettuu syksyn kunnallisvaaleissa ehdolle Vasemmistoliiton listoilla Jyväskylässä. Oras Tynkkynen on Tampereella vihreiden ehdokkaana jo kolmatta kertaa. Kalevi Tynkkynen on ollut aiemmin kunnallisvaaleissa ehdokkaana useita kertoja, mutta hän on pysytellyt viime vuodet puoluepolitiikan ulkopuolella.

Puoluevalintojen erilaisuudesta huolimatta isällä ja pojalla on politiikassa monia yhteisiä tavoitteita. Molemmat ovat sitoutuneet hyvinvointiyhteiskunnan ja julkisten palveluiden puolustamiseen.

“Hyvä yhteiskunta on sellainen, jossa kaikilla ihmisillä on taustasta ja tulotasosta riippumatta oikeus elää ihmisarvoista elämää. Sekä minun että poikani perusarvoihin kuuluvat tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Omena ei siis tältä osin ole pudonnut kauaksi puusta”, Kalevi Tynkkynen toteaa.

Myös liikenne- ja energiapolitiikassa on yhteistä, sillä molempien mielestä kuntien tulee kehittää aktiivisesti joukkoliikennettä ja uusiutuvia energialähteitä.

“Kunnat pystyvät edistämään ilmastonsuojelua merkittävästi, sillä niillä on päävastuu yhdyskuntasuunnittelusta ja paikallisliikenteestä. Tampere ja Jyväskylä eivät ole onneksi luopuneet omista energialaitoksistaan, joten niissä myös energiapoliittista päätösvaltaa on vielä kaupungin käsissä”, Oras Tynkkynen lisää.

Erimielisyyksiäkin isän ja pojan väliltä löytyy, mutta ne koskevat enimmäkseen valtakunnallista politiikkaa, kuten verotusta ja suhtautumista ydinvoimaan.

YTM, Kansan Sivistystyön Liiton projektituottaja Kalevi Tynkkynen on ollut mukana politiikassa 70-luvulta asti. Hän on toiminut mm. Jyväskylän nuorisolautakunnassa ja tiede- ja taidesäätiön hallituksessa, ja Jyväskylän kaupunginteatterin hallituksessa hän on istunut melkein parikymmentä vuotta. Nykyään tokaluokkalaisen tyttären lähihuoltajaisä istuu Jyväskylän Kesän hallituksessa ja toimii Keski-Suomen Yksin- ja Yhteishuoltajien sihteerinä.

Oras Tynkkynen asettui ensimmäistä kertaa ehdolle kunnallisvaaleissa 18-vuotiaana lukiolaisena ja sijoittui tuolloin Tampereen kaupunginvaltuuston varasijalle. Varsinaiseksi valtuutetuksi hän nousi seuraavissa vaaleissa neljä vuotta myöhemmin. Hän on opiskellut Tampereen yliopistossa tiedotusoppia, ja ennen kansanedustajaksi pääsyään hän työskenteli toimittajana Yleisradiossa. Eduskunnan kuopus on myös toiminut ympäristö- ja muissa kansalaisjärjestöissä runsaat 12 vuotta.

Lisätietoja
Oras Tynkkynen
Kalevi Tynkkynen, 050 5900 718, kalevi.tynkkynen (at) luukku.com