Kampanjatoimisto: kysymyksiä ja vastauksia

Miksi asetuit ehdolle varapuheenjohtajaksi?
Haluan jatkaa työtä sen puolesta, että Vihreät voi olla aidosti koko Suomen puolue. Puolueen pitää puhutella vihreästi ajattelevia kaikissa ihmisryhmissä. Vihreät voi olla selvästi nykyistä suurempi menettämättä silti vihreyttään. Haluaisin olla edistämässä tätä työtä puolueen varapuheenjohtajana.

Miksei puheenjohtajaksi?
Kieltäydyin asettumasta ehdolle puolueen puheenjohtajaksi, koska en ole tehtävään vielä valmis. Minulla ei ole kokemusta puolueen johtotehtävistä, enkä olisi hyvä työministeri. Varapuheenjohtajana haluaisin oppia puolueen johtamisesta ja antaa oman osaamiseni sen käyttöön.

Miltä Vihreiden pitää tehdä seuraavan kahden vuoden aikana?
Eduskuntavaaleihin mennessä meidän on vakuutettava jo valmiiksi vihreät siitä, että meitä kannattaa edelleen äänestää. Meidän on tarjottava uskottava vaihtoehto vihertäville, jotka symppaavat mutta eivät vielä äänestä meitä.

Miten Vihreistä voidaan tehdä koko Suomen puolue?
Vihreyden laajentaminen edellyttää herkkyyttä. Eri tilanteissa tarvitaan erilaisia vihreitä ratkaisuja. Pikaratikka ei toimi Kuusamossa, pellettikattila ei Krunikassa. Puolueen julkisuuskuvan on tuettava viestiä koko Suomen vihreistä. Tämän tulisi näkyä myös puheenjohtajiston kokoonpanossa.

Miten kaupunkilainen ja korkeakoulutettu nuori voisi laventaa Vihreiden suosiota?
Naiset Vihreitä jo äänestävät, nyt meidän on vakuutettava miehet. Tässä uskon onnistuvani. Olen kotoisin ja asun pääkaupunkiseudun ulkopuolella, mikä tuo toisenlaista näkökulmaa politiikkaan. Olen kiertänyt maata paljon, ja yritän miettiä politiikkaa koko Suomen kannalta.

Miten kehittäisit puoluetta organisaationa?
Puheenjohtajisto johtaa myös puolueen voimavarojen käyttöä. Olen toiminut 14-vuotiaasta vähävaraisissa kansalaisjärjestöissä ja tottunut käyttämään jokaisen sentin tehokkaasti. Lähivuosien suurimpia haasteita ovat viestintä, paikallisen vihreyden tukeminen ja jäsenhankinta.

Millaiseen suuntaan ohjaisit puolueen politiikkaa?
Vihreät on uskottava ympäristö- ja ihmisoikeuspuolue. Haluan auttaa tekemään Vihreistä uskottavan myös mm. talouspolitiikassa ja arjen turvallisuudessa. Hallituksessa meidän on onnistuttava pitämään kiinni periaatteista samalla, kun haemme toteuttamiskelpoisia kompromisseja.

Miten aikasi riittää varapuheenjohtajan työhön?
Kaikki työt edellyttävät ajankäytön priorisointia – ja sen toivottavasti kaikkien vuosien jälkeen osaan. Minua kaksi viime vuotta eniten työllistänyt hallituksen tulevaisuusselonteko on loppusuoralla. Sen valmistuminen vapauttaa kalenteristani aikaa käyttää varapuheenjohtajana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *