Kansanedustaja julkaisee vuosikertomuksen: Mitä Oras Tynkkynen teki viime vuonna?

tiedote 3.1.2005:

Kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihr.) julkaisee tänään vuosikertomuksensa vuodelta 2004. Kertomuksen tarkoitus on auttaa äänestäjiä tekemään perusteltuja valintoja.

– Vihreät ovat vuosikausia vaatineet politiikkaan avoimuutta. On vain kohtuullista, että toimimme niin kuin saarnaamme. Kansalaisilla on oikeus tietää, mitä heidän edustajansa puuhaavat. Toivon, että kertomuksen avulla äänestäjät voivat arvioida, olenko vastaisuudessa heidän luottamuksensa arvoinen, Oras Tynkkynen perustelee.

Kertomus kattaa eduskuntaan Satu Hassin tilalle kesällä 2004 nousseen Tynkkysen ensimmäisen puolikkaan vuoden kansanedustajana. Eduskuntatyön lisäksi kertomus käy läpi mm. mediahuomiota, kansalaisyhteydenottoja ja osallistumista kansalaistoimintaan. Siitä käy myös ilmi, miten kansanedustaja käyttää aikansa ja mihin korkeat palkkiot hupenevat.

Kesken kaiken eduskuntaan nouseminen asetti poliittiselle vaikuttamiselle omat haasteensa. Siihen nähden ensimmäiset kuukaudet kansanedustajana menivät Tynkkysen mielestä hyvin.

– Aloitin valtiopäivätoimien tekemisen heti ensimmäisenä päivänäni kansanedustajana. Puheenvuoroja istuntosalissa kertyi vuoden loppuun mennessä 15, ja tiedotteita julkaisin kymmenen. Myös valiokuntatyöhön tunnen päässeeni sisään varsin mukavasti, Tynkkynen arvioi.

Vuosikertomus on saatavilla verkossa osoitteessa www.oras.net

LISÄTIETOJA
Oras Tynkkynen
avustaja Olli-Poika Parviainen, 044 548 1861, etunimi.sukunimi@virnu.net