Kansanedustaja Oras Tynkkynen vihreiden välikysymysryhmäpuheenvuorossa: Kestävän energian potentiaali Suomessa suuri

Tiedote 17.1.07

Vihreän eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuorossa kritisoi kansanedustaja Oras Tynkkynen kokoomuksen välikysymystä siitä, että kokoomus käyttää hyväkseen kansalaisten ilmastohuolta ydinvoiman lisärakentamiseksi. Tynkkynen muistuttaa, että ydinvoima vie voimavaroja ja poliittista huomiota pois energian säästöltä ja uusiutuvalta energialta. Voimavarat olisi sen sijaan suunnattava kestäviin energiaratkaisuihin, joiden työllistävyys on ydinvoimaa parempi ja joiden avulla Suomen energiantarve pystytään tyydyttämään.

– Kokoomuksen vaihtoehdot, fossiiliset polttoaineet vs. ydinvoima, ovat kuin rutto ja syöpä. Kahden huonon vaihtoehdon sijaan meidän pitää valita kolmas, kestävän energian tie. Me voimme satsata kunnianhimoisesti energiankäytön tehostamiseen. Me voimme kattaa energiantarpeemme hyödyntämällä modernia teknologiaa ja kotimaisia, uusiutuvia energianlähteitä, Tynkkynen korostaa.

– Olemme jättämässä pysyvästi taaksemme puoli-ilmaisen energian ajan – halusimmepa sitä tai emme. 2000-luvulla Suomi voi menestyä vain satsaamalla siirtymiseen kohti energiatehokasta, vähähiilistä taloutta. On maamme teollisuuden ja kilpailukyvyn tappio, jos päättäjät kokoomuksen tavoin sulkevat silmänsä tältä tosiasialta, huomauttaa Tynkkynen.

Lisätietoja:
Oras Tynkkynen, p. 050 512 1584

Lue koko puhe täältä.