Tofusalaatti

kerä tai ruukku salaattia (esim. tammenlehti- tai lollorosso-)
3 tomaattia
pätkä kurkkua
paketti maustamatonta tofua
kourallinen siemeniä (esim. seesamin ja auringonkukan)
öljyä
soijakastiketta
pari valkosipulin kynttä
pippuria

Salaateissa on usein se ongelma, että ne on tarkoitettu pupuille. Salaateista saa kuitenkin myös ruokaisia ja proteiinipitoisia – ja maukkaita.

Paahda siemenet pannulla ja laita ne odottamaan erilliseen kulhoon. Lisää pannulle öljy, murskattu valkosipuli ja pippuri. Paista pieneksi pilkottua tofua soijakastikkeen kera, kunnes palaset ovat ruskistuneet.

Silppua salaatti kulhoon käsin. Lisää pilkottu kurkku ja tomaatit sekä paistettu tofu. Kaada lopuksi päälle paahdetut siemenet ja anna jäähtyä. Päälle voi halutessaan laittaa vielä rouhittua mustapippuria ja öljyä. Salaattia voi varioida kokeilemalla mm. paprikaa, herneitä ja kidneypapuja.