Oras Tynkkynen asettuu ehdolle eurovaaleissa

Euroopalla paljon annettavaa Suomelle ja Suomella Euroopalle
Kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Oras Tynkkynen asettuu ehdolle kevään eurovaaleissa. Hän on Vihreiden 12. julkistettu ehdokas.

– Liki kymmenvuotisella urallani kansanedustajana olen nähnyt selvästi, kuinka paljon Euroopan unioni vaikuttaa maamme ja koko maailman tulevaisuuteen. Euroopalla on paljon annettavaa Suomelle – ja Suomella Euroopalle, Tynkkynen perustelee.

Tynkkynen tunnetaan työstään ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Hän toimi edellisen hallituksen ilmastopoliittisena asiantuntijana ja on seurannut ilmastoneuvotteluita Kioton kokouksesta 1997 lähtien.

– Euroopan on osoitettava johtajuutta ilmastokriisin taltuttamisessa, jotta koko maailma saadaan ilmastotalkoisiin mukaan. Suomella on puhtaan teknologian kärkimaana ensiluokkaiset mahdollisuudet luoda vähäpäästöisistä ratkaisuista uusia työpaikkoja ja tuloja, Tynkkynen muistuttaa.

Tynkkynen on toiminut pitkään myös ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden puolesta. Hän mm. jätti Suomen ensimmäisen lakialoitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista vuonna 2006.

– Suomi nousi hyvinvointiyhteiskunnaksi mm. turvaamalla kaikille tasokkaan koulutuksen ja tavoittelemalla naisille yhtäläisiä oikeuksia. Euroopalla ei ole varaa antaa kenenkään osaamisen valua hukkaan syrjinnän tai köyhän perhetaustan takia, Tynkkynen arvioi.

Tynkkynen kantaa huolta Euroopan talouskriisistä, joka on monissa maissa muuttunut sosiaaliseksi kriisiksi. Samalla hyvinvoinnin rahoituspohja uhkaa murentua mm. veronkierron ja harmaan talouden takia.

– Meidän täytyy rakentaa taloudellisempaa Eurooppaa, jossa turhaa sääntelyä karsitaan, yrittäjyyteen kannustetaan ja julkisesta taloudesta pidetään tarkkaa huolta. Samalla meidän pitää rakentaa sosiaalisempaa Eurooppaa, jossa kokonaisten ikäluokkien ei anneta juuttua työttömyyteen, Tynkkynen painottaa.

Tynkkynen on aiemmin vaikuttanut mm. vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja Vihreiden varapuheenjohtajana. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri. Tynkkynen asuu Tampereella, mutta hän on lähtöisin Jyväskylästä.

Tynkkysen ehdokkuudesta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *