Oras Tynkkynen asettuu ehdolle Vihreiden varapuheenjohtajaksi: Vihreistä koko Suomen puolue

Kansanedustaja Oras Tynkkynen asettuu ehdolle Vihreiden varapuheenjohtajaksi. Tynkkysen valintaa puoluekokoukselle ehdottaa piirijärjestö Pirkanmaan Vihreä Liitto.

Tynkkynen haluaa jatkaa työtä sen puolesta, että Vihreät voi olla aidosti koko Suomen ja kaikkien vihertävien suomalaisten puolue. Hän pitää tärkeänä, että puolueen moninaisuus heijastuu sen puheenjohtajiston kokoonpanossa.

“Vihreiden pitää onnistua puhuttelemaan vihreästi ajattelevia kaikissa ihmisryhmissä. Miehiä ja naisia, ihmisiä kaupungeissa ja pellon laidalla. Niin elämäntapavihreitä kuin sitä kotiäitiä, joka on huolissaan ympäristöstä mutta ei arjen keskellä jaksa kierrättää jokaista jogurttipurkin kantta”, Tynkkynen sanoo.

Aiemmin keväällä Tynkkynen kieltäytyi puolueen puheenjohtajaehdokkuudesta, koska ei katsonut olevansa siihen valmis. Yhdeksi syyksi hän mainitsi puuttuvan kokemuksen puolueen johtotehtävistä puoluehallituksessa ja -valtuuskunnassa.

“Tunnen itseni ja tiedän rajani. En ole koskaan pelännyt haasteita, mutta minulla ei ole myöskään ollut tarvetta tyrkyttää itseäni tehtäviin, joita en katso voivani hoitaa riittävän hyvin. Uskon, että minulla olisi annettavaa Vihreiden varapuheenjohtajana”, Tynkkynen toteaa.

“Oras Tynkkynen on laaja-alainen, kuunteleva sekä eteenpäin katsova poliitikko. Vaikka Tynkkynen toimii aktiivisesti maailmanlaajuisten ilmastokysymysten parissa, hän pystyy silti ottamaan huomioon suomalaisten monimuotoisen arkitodellisuuden. Tynkkysellä on takanaan piirimme jäsenten vahva tuki”, perustelee Pirkanmaan Vihreän Liiton puheenjohtaja Juhana Suoniemi.

Oras Tynkkynen on 31-vuotias toisen kauden kansanedustaja Tampereelta. Matti Vanhasen II hallituksessa hän on toiminut ilmastopoliittisena asiantuntijana. Koulutukseltaan Tynkkynen on yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja siviiliammatiltaan toimittaja.

Lisätietoja
Oras Tynkkynen
Juhana Suoniemi, 050 552 5769, juhana.suoniemi@vihreat.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *