Oras Tynkkynen valitsi kaksi avustajaa: Toinen avustaja eduskuntaan, toinen Tampereelle

tiedote 8.7.2004

Tuleva kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihr.) on valinnut tavanomaisen yhden sijaan kaksi avustajaa. Poikkeuksellista ratkaisussa on se, että Tynkkynen maksaa Pirkanmaalla puolipäiväisenä työskentelevän avustajan palkat itse. Eduskuntatyöhön Helsingissä keskittyvästä kokopäiväisestä avustajasta vastaa totuttuun tapaan eduskunta.

”Kansanedustajien palkkiot ja kulukorvaukset ovat tunnetusti muhkeita. Vähintä, mitä voin tehdä, on yrittää käyttää ne mahdollisimman hyödyllisellä tavalla. Ylimääräisen avustajan palkkaaminen omin varoin paitsi tehostaa eduskuntatyötä ja vahvistaa jalansijaa Pirkanmaalla, myös työllistää ja antaa nuorelle vihreälle mahdollisuuden hankkia kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta”, Oras Tynkkynen perustelee.

Annina Käppi on 31-vuotias metsätieteiden ylioppilas Helsingistä. Metsä- ja ympäristötieteiden lisäksi hän on opiskellut avoimessa ammattikorkeakoulussa graafista suunnittelua sekä Yogyakartassa Indonesian kieltä ja kulttuuria. Käpillä on yli kymmenen vuoden kokemus toiminnasta ympäristöjärjestöissä. Hän siirtyy Tynkkysen avustajaksi eduskuntaan Greenpeacen metsäkampanjan erityisavustajan tehtävästä.

Olli-Poika Parviainen on syksyllä Tampereen ammattikorkeakoulusta valmistuva 23-vuotias medianomi AMK. Hän on työskennellyt mm. vihreiden eurovaaliehdokkaan Anna-Maria Urhosen henkilökohtaisena avustajana. Parviainen on myös ollut aktiivisesti mukana vihreässä kunnallispolitiikassa ja nuorisojärjestötoiminnassa. Tämän kevään hän toimi Tynkkysen osa-aikaisena kunnallispoliittisena avustajana ja jatkaa nyt Tampereella puolipäiväisenä kansanedustajan avustajana.

Oras Tynkkynen nousee eduskuntaan Euroopan parlamenttiin valitun Satu Hassin tilalle 20.7. Eduskunnan kesäloman takia varsinainen eduskuntatyö käynnistyy syysistuntokauden alkaessa sysykuussa. 26-vuotiaasta Tynkkysestä tulee eduskunnan nuorin jäsen.

Lisätietoja
Oras Tynkkynen
Annina Käppi
Olli-Poika Parviainen, 044 548 1861