Oras Tynkkysen uusi kirja julkaistaan tänään: Vihreä on kasvun väri

tiedote 26.10.2006

Miksi ympäristöllä on väliä? Romuttaako ympäristönsuojelu talouden? Miten ympäristöä voidaan suojella taloudellisesti tehokkaalla tavalla? Mikä erottaa vihreät muista puolueista – ja miksi muiden puolueiden juhlapuheisiin ei parane luottaa?

Näitä ja monia muita kysymyksiä käsittelee Oras Tynkkynen tänään julkaistavassa kirjassaan Vihreä on kasvun väri. Napakassa ja helppolukuisessa pamfletissa vihreiden kansanedustaja, toimittaja ja pitkän linjan kansalaistoimija perustelee, miksi ympäristöpolitiikka pitää nostaa turvallisuus- ja talouspolitiikan kaltaisten “kovien” politiikkalohkojen rinnalle.

– Minua kiehtoo ympäristön, talouden ja politiikan suhde. Ympäristönsuojelun ja taloudellisen kehityksen ei tarvitse olla ristiriidassa, vaan ne voivat päinvastoin tukea toisiaan. Vihreät kannattavat markkinapohjaisia ohjauskeinoja, koska niillä ympäristöä voidaan suojella taloudellisesti tehokkaasti, eduskunnan ympäristövaliokunnan varapuheenjohtaja ja talousvaliokunnan jäsen Tynkkynen summaa.

Pamfletissa Tynkkynen toteaa, että ihmiskunnan hyvinvointi riippuu ympäristöstä. Silti sitä tärvätään häikäilemättä. Ympäristön laiminlyöminen tulee kalliiksi terveydelle, taloudelle ja turvallisuudelle.

Ilmastonmuutoksen kaltaisiin suuriin ympäristöhaasteisiin ei ole yhtä ihmeratkaisua. Sen sijaan tarvitaan laajaa kirjoa keinoja matalaenergiataloista tuulivoimaan ja hybridiautoista ruuhkamaksuihin. Ympäristönsuojelusta on tehtävä ihmisille helppoa, hauskaa ja halpaa, Tynkkynen linjaa kirjassa.

Pamfletti julkaistaan Helsingin kirjamessuilla messukeskuksessa torstaina 26.10. Toimittajille tarkoitettu tiedotustilaisuus pidetään pressitilassa klo 16:00-16:30. Ennen tiedotustilaisuutta Tynkkynen on tavattavissa Vihreän Langan pöydän luona klo 15:30-16:00. Klo 17:00-17:30 ympäristötoimittaja Kaarina Järventaus haastattelee Tynkkystä Eino Leino-lavalla.

Lisätietoja
Oras Tynkkynen, 050 512 1584

Kirjan voi tilata tilauslomakkeella Vihreästä Langasta.