Pirkanmaan tiedotuslehti: Euroopalla paljon annettavaa Pirkanmaalle – ja Pirkanmaalla Euroopalle

Julkaistu Pirkanmaan liiton tiedotuslehdessä.

Pirkanmaalla on tulevaisuuden menestyksen eväät jo korissa. Meillä on hyvät liikenneyhteydet ja tasokkaat korkeakoulut. Meillä on osaamista ja luonnonvaroja. Meillä on vahva teollinen perinne, luovaa taloutta ja ketteriä startup-yrityksiä. Meillä on myös tekemisen meininkiä.

Pirkanmaan menestys on ennen kaikkia omissa käsissämme. Eurooppa voi kuitenkin antaa tärkeää vetoapua.

Rakennerahastoista ja tutkimusohjelmista voimme saada rahoitusta innovaatioihin ja uudistumiseen. EU-sääntelyä järkeistämällä voimme parantaa pirkanmaalaisten yritysten edellytyksiä luoda uusia työpaikkoja. Sisämarkkinoita syventämällä voimme saada kysyntää vientiteollisuuden tuotteille.

Meidän ei kuitenkaan kannata miettiä vain sitä, mitä voimme saada Euroopasta itsellemme. Pirkanmaalla on paljon myös annettavaa.

Pirkanmaan veturi Tampere on ensin luonut nahkansa perinteisestä teollisuuskaupungista yhdeksi ICT-vallankumouksen keskuksista – ja sitten uudelleen Nokian jälkeisen ajan ekosysteemiin. Tampere on yksi Pohjoismaiden parhaita esimerkkejä tulevaisuuden vähäpäästöisen ja älykkään kaupungin rakentamisesta.

Juuri näitä taitoja Eurooppa nyt tarvitsee talous- ja ilmastokriisin keskellä. Eikä kyse ole vain Tampereesta – Urjalasta Virroille Pirkanmaalla on kehitetty ratkaisuja, joista voi olla apua myös muualla.

On Pirkanmaan yhteinen etu saada Brysseliin oma edustaja. Maakuntamme olosuhteiden on tärkeä olla Euroopan päätöksiä tehtäessä tiedossa. Pirkanmaan oma nainen tai mies on helpompi saada kuulolle, kun pitää vaikuttaa.

Europarlamenttiin päästäkseen ehdokkaan pitää sijoittua oman puolueensa listan terävimpään kärkeen. Tämä edellyttää pirkanmaalaiselta ehdokkaalta sekä vahvaa tukea yli puoluerajojen omasta maakunnasta että valtakunnallista tunnettuutta.

Oras Tynkkynen
www.oras2014.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *