Pirkanmaan Vihreän liiton tiedote: Pirkanmaan Vihreä Liitto nimesi uusia ehdokkaita

tiedote 11.8.2006

Pirkanmaan Vihreän Liitto julkisti viisi uutta eduskuntavaaliehdokasta perjantain lehdistölounaalla Vapriikissa. Tilaisuudessa oli läsnä myös puoluetoimiston korkeinta johtoa, mm. puolueen puheenjohtaja Tarja Cronberg ja puoluesihteeri Ari Heikkinen.

Tilaisuus aloitettiin raikkain tuulin Suomen Liikenneliiton puheenjohtajan Elmeri Kollanuksen tuodessa polkupyöräviestinä Tampereelle vihreitä teesejä. Teesit ympäristöystävällisyydestä, turvallisuudesta, luovuudesta ja tasa-arvosta ovat osa vihreiden ulkoasu-uudistusta, joka julkaistiin keskiviikkona Helsingissä. Kollanuksen matka viestinviejänä alkoi Hyvinkäältä keskiviikkona ja jatkuu Oriveden opistolla viikonloppuna vietettäville Vihreän liiton kesäpäiville.

Lounaan avasi puheenjohtaja Tarja Cronberg aluepolitiikkaa käsittelevällä puheenvuorollaan, jonka jälkeen istuva kansanedustaja Oras Tynkkynen käsitteli lyhyesti pirkanmaalaisittain ajankohtaisia vihreitä teemoja, lähinnä ilmastonsuojelun ja energiatalouden näkökulmasta.

– Energiaturvallisuus on paitsi koko Suomen myös Pirkanmaan kannalta ajankohtainen asia, jossa löytyy parantamisen varaa. Hallitushan hyväksyi pientalojen energia-avustukset pitkän riitelyn jälkeen mutta laihoin lopputuloksin. Tämänhetkisessä ratkaisussa ongelmia ovat mm. tuen määräaikaisuus, riittämättömät määrärahat ja rahojen siirtäminen kerros- ja rivitalojen energiatuesta omakotiasumiseen, Tynkkynen kritisoi.

– Vihreiden tavoitteena on, että jokaisella pirkanmaalaisellakin omakotiasukkaalla on tulevaisuudessa mahdollisuus valita kestävä lämmitystapa, kuten puupelletit, aurinkolämpö tai lämpöpumput. Alueellisesti tuotettuna ne toisivat myös puhtia maakunnan taloudelle. Kehitys kuitenkin vaatii valtiolta niin poliittista kuin taloudellistakin tukea.

Energiatalouden ja ilmastonsuojelun pysyessä vihreän politiikan ytimessä ja siten aina ajankohtaisena asiana, piirin varsinainen vaaliohjelma julkaistaan vasta kampanjan alussa.

Avauspuheenvuorojen jälkeen nimettiin kevään eduskuntavaalien vihreälle listalle viisi uutta nimeä.
– Ulriikka Aarnio, 31, Pirkkala, MEP Satu Hassin poliittinen avustaja Euroopan parlamentissa
– Paula Nurminen, 37, Längelmäki, kuvanveistäjä ja yrittäjä, kunnanvaltuutettu ja sivistyslautakunnan puheenjohtaja
– Aksu Piippo, 30, Tampere, fil.yo, Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja
– Riitta Santala-Köykkä, 44, Kangasala, toimittaja ja suomentaja
– Kirsikka Siik, 34, Tampere, arkkitehti

Listalle on aikaisemmin nimetty viisi ehdokasta ja loput kahdeksan julkistetaan syyskuun loppupuolella. Aikaisemmin nimetyt ehdokkaat ovat:
– Jukka Ahonen, 44, Viiala, yrittäjä/insinööri, kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen, teknisen lautakunnan jäsen
– Riku Merikoski, 20, Pirkkala, tekn. yo, kunnanvaltuutettu, kulttuuri- ja kirjastolautakunnan varapuheenjohtaja, maaseutulautakunnan jäsen
– Jussi Niinenmaa, 55, Hämeenkyrö, insinööri
– Anna-Maria Urhonen, 25, Tampere, yht.yo., nuorisosihteeri
– Oras Tynkkynen, 28, Tampere, kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu

Lisätietoja:
– Tiina Kanninen, toiminnanjohtaja, Pirkanmaan Vihreä Liitto ry gsm 050 499 9105, tiina.kanninen( @ )vihreat.fi
– Simo Ruottinen, vaalipäällikkö, Pirkanmaan Vihreä Liitto ry gsm 050 500 0189, simo.ruottinen( @ )vihreat.fi