Valtuustoon aloite uusiutuvan energian käytöstä: Kaupunki selvittämään vihreän sähkön mahdollisuuksia

tiedote 5.3.2001

Oras Tynkkynen (vihr.) jättää huomisessa Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa valtuustoaloitteen vihreän sähkön käytön edistämisestä. Aloitteessa esitetään, että kaupunki selvittää vihreän sähkön käyttöön siirtymistä. Lisäksi kaupunki voisi aloitteen mukaan alkaa käyttää vihreää sähköä jossain keskeisessä kiinteistössään – vaikkapa virastotalossa.

Vihreä sähkö tarkoittaa uusiutuvilla energialähteillä, kuten puuperäisillä polttoaineilla, vanhalla vesivoimalla tai tuulivoimalla, tuotettua sähköä. Sen tuotanto ei lisää ilmastoa lämmittäviä kasvihuonekaasupäästöjä. Vihreä sähkö on kotimaista, ja se työllistää muuta energiantuotantoa enemmän – etenkin ankaran työttömyyden kanssa painivilla syrjäseuduilla.

“Vihreän sähkön valitseminen on vastuullista ilmastopolitiikkaa sekä konkreettinen teko puhtaamman ja terveellisemmän ympäristön puolesta. Se sopii mainiosti kaupungin ympäristöohjelmassa hyväksyttyihin tavoitteisiin vähentää hiilidioksidipäästöjä ja kehittää Tampereesta ympäristönsuojelun kärkikaupunki”, toteaa Tynkkynen aloitteessaan.

Tynkkynen pyrkii kokoamaan aloitteen tueksi mahdollisimman laajan joukon valtuutettuja kaikista ryhmistä. Aloite löytyy kokonaisuudessaan verkosta osoitteesta https://www.orastynkkynen.fi/valtuustoaloite01.html.

Lisätietoja vihreästä sähköstä: http://www.vaihdavirtaa.net