Vihreiden johto uudistui

– Puoluekokous valitsi puoluesihteerin, valtuuskunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat.

Vihreiden puoluekokous valitsi sunnuntaina puoluesihteerin, valtuuskunnan puheenjohtajan sekä kolme varapuheenjohtajaa. Puoluesihteerinä valittiin jatkamaan Panu Laturi. Valtuuskunnan puheenjohtajaksi valittiin Kristian von Essen ja varapuheenjohtajina jatkamaan Jyrki Kasvi ja Mari Puoskari sekä uutena Oras Tynkkynen.

Panu Laturi on 37-vuotias valtiotieteiden maisteri. Hän on toiminut puoluesihteerinä vuodesta 2007 ja sitä ennen muun muassa Euroopan Vihreiden kampanjapäällikkönä, Vihreiden vaalipäällikkönä sekä Vantaan ja Uudenmaan Vihreiden toiminnanjohtajana.

– Yleinen ja yhtäläinen äänioikeus ei toteudu Suomessa. Yhden äänen merkitys ei ole eri vaalipiireissä lähellekään sama. Siksi vaalilakiuudistus on toteutettava välittömästi, Laturi sanoo.

Valtuuskunnan puheenjohtajaksi valittiin siuntiolainen Kristian von Essen. Hän on toisen kauden valtuutettu ja kunnanhallituksen jäsen Siuntiossa. Vihreissä von Essen on toiminut Uudenmaan vihreiden piirihallituksen varapuheenjohtajana sekä muun muassa puolueen strategia-, vaaliohjelma- ja kampanjatyöryhmässä sekä puoluevaltuuskunnassa varajäsenenenä. Kristian von Essen on yrittäjä ja neljän lapsen isä. Hän on korostanut kaksikielisyyden merkitystä puolueen toiminnassa, mikä näkyy myös puolueen vasta hyväksytyssä strategiassa.

– Toivon että tämä valtuuskunta onnistuu kokoamaan puolueessa olevan talousosaamisen elinkeino- ja talouspoliittiseksi ohjelmaksi, von Essen sanoo.

Varapuheenjohtajiksi valittiin jatkamaan Jyrki Kasvi ja Mari Puoskari sekä uutena Oras Tynkkynen.

Jyrki Kasvi on 45-vuotias espoolainen kansanedustaja ja tekniikan tohtori. Hän on suuntautunut muun muassa kansalaislähtöisiin tietoyhteiskuntakysymyksiin ja työelämän laadulliseen kehittämiseen sekä mielenterveyspolitiikkaan. Kasvi on myös eurovaaliehdokas.

– Vihreiden suurena haasteena on kannatuksen laajentaminen kaupungeista koko Suomeen. Se edellyttää meiltä konkreettista tukea pienten paikkakuntien pienille jäsenyhdistyksille, jotka usein toimivat yksittäisten puolueaktiivien jaksamisen varassa.

Mari Puoskari on 29-vuotias kemian- ja ympäristötekniikan diplomi-insinööri. Hän on kotoisin Pohjois-Karjalasta Juuasta ja asuu Helsingissä. Hän on toiminut Vihreissä mm. Vihreiden Nuorten ja Opiskelijoiden puheenjohtajana sekä Vihreiden Naisten puheenjohtajana. Varapuheenjohtajana on on vetänyt puolueen strategiatyötä. Puoskari on Helsingin kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja sekä vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja. Hän on keskittynyt ympäristö-, talous- ja tasa-arvokysymyksiin. Puoskari on eurovaaliehdokas.

– Haluan haastaa muut hallituspuolueet keskusteluun maatalouden ympäristötukijärjestelmän muuttamisesta. Kohta julkaistavassa hallituksen Itämeri-selonteko on linjattava, että tukea muutetaan niin, että eniten päästöjä vähentävät toimet saavat eniten tukea. Tämä onnistuisi esimerkiksi huutokauppatyyppisellä järjestelmällä.

Oras Tynkkynen on 31-vuotias kansanedustaja ja valtioneuvoston ilmastopoliittinen asiantuntija. Hän on Tampereella kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu. Koulutukseltaan Tynkkynen on gradua vaille valmis yhteiskuntatieteiden maisteri ja siviiliammatiltaan toimittaja. Hän on keskittynyt erityisesti ilmasto- ja energiapolitiikkaan sekä ympäristönsuojelu- ja tasa-arvokysymyksiin.

– Viimeaikaiset eduskunnan hauvelipuheet ja tuulivoimaa vastustavat europarlamenttiehdokkaat muistuttavat hyvin siitä, mihin Vihreitä tarvitaan. Meitä tarvitaan puolustamaan ihmisoikeuksia, ympäristönsuojelua ja toimeentulon kanssa kamppailevia suomalaisia. Meitä tarvitaan vastapainona ennakkoluuloille ja sisäänpäin käpertymiselle, Tynkkynen sanoo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *