Ehdokasesittely Vihreiden puoluekokoukselle

Haen jatkokaudelle puolueen varapuheenjohtajaksi.

Olen 33-vuotias tamperelainen kansanedustaja. Siviiliammatiltani olen toimittaja ja koulutukseltani yhteiskuntatieteiden maisteri. Alkujaan olen Jyväskylästä, mutta olen asunut myös New Delhissä.

Olen toiminut kaksi vuotta Vihreiden varapuheenjohtajana, neljä vuotta valtioneuvoston ilmastopoliittisena asiantuntijana, seitsemän vuotta kansanedustajana ja kymmenen vuotta kaupunginvaltuutettuna. Puolueen toiminnassa olen ollut mukana runsaat neljätoista vuotta.

Parhaiten hallitsen ilmasto- ja energiapolitiikan, mutta olen paneutunut myös liikenneasioihin, yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon. Taidoista minulle omin on napakka viestintä.

Otan työni tosissaan, jopa vakavasti. Vapaalla sytyn Japanista, tiedejournalismista, David Lynchistä, kuntosalista, junamatkoista ja breakcoresta. Baarissa innostun toisinaan juomaan lasillisen karpalomehua.

Pursuan ideoita puolueen kehittämisestä. Haluan terävöittää linjaa, lisätä avoimuutta, kiertää maata, kuunnella ihmisiä ja puhua ymmärrettävästi. Pyrin olemaan myös kentän käytettävissä – esimerkiksi viime vuonna kiersin 11 piirin alueella.

Tärkein tehtäväni varapuheenjohtajana on rakentaa Vihreistä koko Suomen puolue. Vihreiden pitää olla todellinen vaihtoehto yhä useammalle yliopistokaupunkien ulkopuolella. Vihreiden pitää pystyä puhuttelemaan yhä enemmän miehiä ja ikäihmisiä. Vihreiden pitää tavoittaa lisää maanviljelijöitä, tehdastyöläisiä, jääkiekkoilijoita ja taksikuskeja.

Jos tavoite kuulostaa tärkeältä, toivon tukeasi.

Lisää minusta: https://www.orastynkkynen.fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *