Luonto-Liitto ja Natur och Miljö: Ympäristötoimintapäivät 2009

Tervetuloa tutustumaan Ympäristötoimintapäiviin!

Suomen suurin nuorten ympäristötapahtuma Ympäristötoimintapäivät -Miljöaktionsdagarna 2009 käynnistyy Oriveden Opistolla perjantaina 9. lokakuuta. Tänä vuonna Ympäristötoimintapäivien kaikki työpajat keskittyvät yhteen huippuajankohtaiseen teemaan: ilmastonmuutokseen.

Orivedelle kokoontuu 140 ympäristötoiminnasta kiinnostunutta nuorta eri puolilta Suomea. Viikonlopun aikana suomen- ja ruotsinkieliset nuoret käsittelevät työpajoissa ilmastonmuutosta eri näkökulmista ja laativat yhdessä viestin Kööpenhaminan ilmastokokoukseen vietäväksi.

Ympäristötoimintapäivien toinen pääpuhuja, valtioneuvoston ilmastopoliittinen asiantuntija Oras Tynkkynen kannustaa nuoria ilmaisemaan mielipiteensä.
– Ilmastokriisi on aikamme suurin haaste. Jos ilmastonsuojelussa epäonnistutaan, tämän päivän nuoret joutuvat ennen eläkepäiviään elämään maailmassa, joka on dramaattisesti nykyistä kurjempi. Siksi nuorten on älähdettävä: emme hyväksy tulevaisuutemme tuhoamista.

Tapahtumassa luennoiva Demos Helsingin projektijohtaja Tuuli Kaskinen on samoilla linjoilla:
– Nyt 15-vuotias suomalainen kohtaa ilmastonmuutoksen työikäisenä ihan toisenlaisena asiana kuin aiemmat sukupolvet. Vähähiilinen tulevaisuus tarkoittaa, että asumme, liikumme ja syömme eri tavalla kuin nyt. Myös työelämä ja se mitä harrastetaan, ovat tulevaisuudessa erilaisia. Siksi on tärkeää, että viikonlopun aikana mietitään, millaista on tulevaisuuden vähähiilinen elämäntapa, sanoo kansalaisaktiivista ympäristövaikuttamisen ammattilaiseksi siirtynyt Kaskinen.

Projektikoordinaattori Jessica Suni korostaa, että ympäristötoiminnan pitää olla myös hauskaa ja mukavaa. Ohjelmassa on teatteri Viiruksen uusi ilmastoaiheinen näytelmä Kosmisk fruktan, luontoretkiä, bändejä ja paljon muuta. Lauantai-iltana esiintyy muun muassa kauhajokelainen bändi Dreamwave, jonka jäsenet ovat aikaisemmin itse osallistuneet Ympäristötoimintapäiville.

Pääjärjestäjinä ovat Luonto-Liitto ja Natur och Miljö. Tapahtumassa ovat mukana myös Animalia, BirdLife Suomi, Dodo, Greenpeace, Maan ystävät, Reilun kaupan puolesta, Suomen luonnonsuojeluliitto ja Vegaaniliitto. Ympäristötoimintapäivät saa taloudellista tukea opetusministeriöltä. Tapahtumaa on järjestetty vuosittain vuodesta 2005.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan tapahtumaa viikonlopun aikana. Ilmoita meille milloin haluat tulla, niin varaudumme opastamaan sinua paikan päällä. Tapahtumassa saa vapaasti kuvata.

Lisätietoja:

Jessica Suni, projektikoordinaattori, 045 2700 315, miljoaktion@naturochmiljo.fi

www.miljoaktion.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *