Muutakin kuin ylähuuli

Suomalaiseen ruokakulttuuriin voileipä kuuluu erottamattomana osana. Sekaruokavalion noudattajat tuntuvat laittavan lähes poikkeuksetta leivän päälle jonkin eläimen siivun. Mutta voivatko leivät olla herkullisia ilman lihaa? No totta Mooses! Tässä joitakin aineksia, joita yhdistelemällä saa vaihtelua jokapäiväiseen leipään.

Kasvikset
tomaatti, kurkku, paprika, purjo, sipuli, salaatti, suolakurkku, oliivi

Tahnat
valmiit kasvistahnat (esim. Tartex, Granovita), hummus, tahini, guacamole (avokadotahna), maapähkinävoi

Yrtit ja muut höysteet
persilja, tilli, basilika, valkosipuli, ketsuppi

Eläinperäiset
juusto, tuorejuusto, keitetty kananmuna, paistettu kananmuna

Muut
marinoitu tofu viipaleina

Facebook-kommentit

comments

Powered by Facebook Comments

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin