Pirkanmaan ympäristöpalkinto 2009 ilmastopoliittiselle asiantuntijalle Oras Tynkkyselle

Pirkanmaan ympäristökeskus myöntää vuoden 2009 Pirkanmaan ympäristöpalkinnon tamperelaiselle ilmastopoliittiselle asiantuntijalle Oras Tynkkyselle sinnikkäästä asiantuntijatyöstä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Ilmastonmuutoksen hillintä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksiin sopeutuminen ovat maailmanlaajuisia haasteita, joihin tulee tarttua joka tasolla. Ympäristökeskuksen johtaja Ulla Koivusaari toteaa Oras Tynkkysen herättäneen sinnikkäällä työllään laajoja ja vaikutusvaltaisia piirejä tietoisiksi ilmastonmuutoksen merkityksestä, vaihtoehtoisista toimintatavoista ja eri tahojen vastuusta muutoksen hillitsemisessä.

Oras Tynkkynen toimii nyt kansanedustajana ja valtioneuvoston ilmastopoliittisena asiantuntijana. Puoluepolitiikkaan hän päätyi kansalaisjärjestöjen kautta, oltuaan mukana mm. perustamassa Maan ystäviä. Eduskuntaan hän nousi toimittajan töistä. Palkintoehdotuksen tekijän sanoin: “Oras Tynkkynen on loistava esimerkki siitä, kuinka pienellä ihmisellä on vaikutusmahdollisuuksia, jos on riittävän luja tahto. Tynkkynen on ponnistanut valtakunnan tason ilmastoasiantuntijaksi tamperelaisista ympäristöjärjestöistä. Hänen asiallisen vakuuttava linjansa herättää luottamusta.”

Pirkanmaan ympäristökeskuksen työ jatkuu Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksessa

Pirkanmaan ympäristökeskuksen tehtävät siirtyvät osaksi 1.1.2010 perustettavaa Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusta (ELY). Tästä uudesta alueviranomaisesta ympäristökeskus odottaa vahvaa maakunnallista vaikuttajaa ilmastonmuutosasioissa; onhan sen hoidettavana ympäristöasioiden lisäksi myös elinkeino-, energia- ja liikennekysymykset, joilla voidaan merkittävästi vähentää ilmastokuormitusta. – ELY tulee auttamaan maakuntaa myös sopeutumisessa ilmastonmuutoksen vaikutuksiin kuten tulviin ja kuivuuskausiin, toteaa tutkimusprofessori Tom Frisk, joka koordinoi ilmastomuutosasioita ympäristökeskuksessa.

Lisätietoja:
– kansanedustaja, ilmastopoliittinen asiantuntija Oras Tynkkynen: haastattelupyynnöt eduskunta-avustaja Annina Käpin kautta p. 09 432 4019, sähköposti etunimi.sukunimi@eduskunta.fi
– www.orastynkkynen.fi
– www.ymparisto.fi/pir > Esittely ja yhteystiedot > Pirkanmaan ympäristöpalkinto
– tutkimusprofessori Tom Frisk, Pirkanmaan ympäristökeskus, p. 050 073 9991, sähköposti etunimi.sukunimi@ymparisto.fi (ilmastonmuutosasioiden koordinointi ympäristökeskuksessa)
– www.alku.fi (aluehallinnon uudistus vuodenvaihteessa)
Tiedotus: Auli Kilpeläinen, Pirkanmaan ympäristökeskus, p. 050 570 2109

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *