Sadonkorjuukeitto

perunoita
2–3 porkkanaa
puolikas kesäkurpitsa
pieni purjo
pari valkosipulin kynttä
tomaattia
öljyä tai margariinia
yrttisuolaa, mustaapippuria

Tämä syksyinen keitto antaa voimaa pimeneviin iltoihin. Keiton kokoonpanoa voi varioida kätevästi saatavilla olevien kotimaisten luomuvihannesten mukaan. Helppoa, halpaa ja ekologista! Kypsennä ensin öljyssä pilkotut valkosipulit ja purjo. Lisää vesi, lohkotut perunat ja porkkanapalaset. Anna kypsyä jonkin aikaa ja lisää pilkottu kesäkurpitsa. Heitä lopuksi sekaan pilkotut tomaatit ja mausteet. Tarjoile ruisleivän ja luomumaidon tai kotimaisen marja- tai omenamehun kera. Kokeile keittoaineksina myös esimerkiksi punasipulia, paprikaa, kukkakaalia ja härkäpapuja.

Facebook-kommentit

comments

Powered by Facebook Comments

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin