Sotšin matkapäiväkirja, la 24.7.

”Meri pitää turisteja lumoissaan aamusta iltaan. Ja miten ihana onkaan sukeltaa sen hyväilevään syliin! Se tarjoaa ihailijoilleen mahdollisuuden uimiseen, vesisuksikiitoon ja huvimatkoihin liukuveneillä ja nopeilla kantosiipialuksilla.”
Intouristin esite Sinisenä siintävän meren rannalla

P1000695 Kun aamu valkeni, maisemat näyttivät jo toisenlaisilta. Tasaiset pellot ja kuivuuden korventamat männiköt olivat tehneet tietä vehreille kukkuloille ja sypresseille. Kapea joki seurasi rataa pitkän matkaa, ja pienet kaupungit seurasivat tiiviissä tahdissa toisiaan.

Matkan viimeisen osuuden rata nuoli Mustanmeren rantaa. Lähes koko satojen kilometrien pituudelta rannalla oli ihmisiä – tuhansia, ehkä jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Itse asiassa koko Mustanmeren pohjoisranta oli käytännössä yhtä uimarantaa. Rannoilla makoili pavunruskeita nuoria, keski-ikäisiä pariskuntia ja lapsiperheitä. Jotkut tuijottivat snorkkelin avulla turkoosin meren pohjaa, yhdellä oli kädessä atrain. Syrjäisellä rannan pätkällä aurinkoa palvoi puolen tusinaa nudistia.

Sotšin kauniilta ja mahtipontiselta rautatieasemalta avulias nainen opasti meidät hotellimme suuntaan. Hotel Moskvan betonikolossi oli perinyt neuvostoajalta paitsi tyylinsä, valitettavasti pitkälle myös kuntonsa ja palvelutasonsa.

Langaton internet ei toiminut huoneessa, ja vaikka se toimi aulassa, verkkoyhteyttä varten tarvittuja kortteja ei saanut ostaa bisneskeskuksesta, jonne vastaanotosta ohjattiin. Hotellin puolustukseksi on silti sanottava, että saimme tukalan kuumaan huoneeseen tuulettimen ilmaiseksi.

Keskustaan palattuamme ostimme kaupungin ja Venäjän kartat sekä vähän evästä. Lounasta nautimme hyvässä ja kohtuuhintaisessa Nippon Housessa. Ensimmäisen päivän aikana näin suhteessa enemmän japanilaisia ravintoloita kuin todennäköisesti missään kaupungissa aiemmin.

Konserttilippujen myyntipiste löytyi lopulta käveltyämme sekä ihmisten että mehiläisten suosimien hunajamarkkinoiden läpi. Rinteen laelta oli hyvät näkymät Mustallemerelle. Söimme ulkosalla sienipitsat, joissa oli porkkanaraastetta.

P1000519
Edellinen: pe 23.7. Seuraava: su 25.7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *