Tällainen on uusi viherjoukkue!

Olen etuoikeutettu siinä suhteessa, että tunnen kaikki vasta valitut vihreät kansanedustajat. Siksi minulla on ilo esitellä: tällaisia ovat vihreän unelmatiimin uudet jäsenet!

Touko Aalto
Sote-mies Aalto hälytetään paikalle, kun sote-uudistukseen yritetään saada selkoa. Iso mies treenaa penkkiä Teuvo Hakkaraisen kanssa, mutta iso on sydänkin: Toukoa sydämellisempää ihmistä saa hakea.

Hanna Halmeenpää
Hannassa on osaamista ja sinnikkyyttä pienen gallialaisen kylän verran. Sitä on tarvittu, kun hän on pistänyt kampoihin Rosatomin moniongelmaiselle ydinreaktorille – ja puolustanut remonttia kotimaisen, uusiutuvan energian puolesta.

Satu Hassi
Satu on vuorotellut kanssani kansanedustajana vuodesta 1991, sillä kyllähän eduskunnassa aina vähintään yksi Hassi tai Tynkkynen pitää olla! Hän on ilmastonsuojelun kiistaton pioneeri, jolta minä ja moni muu olemme saaneet oppia valtavasti.

Heli Järvinen
Kerimäkeläinen Heli on laaja-alainen vaikuttaja, joka tuntee Naisyrittäjien toimitusjohtajana erityisesti yrittäjien arjen haasteita. Toimittajana hän osaa purkaa vaikeita asioita ymmärrettävästi, ja hänen taitoaan kohdata ihmisiä voi vain ihailla.

Emma Kari
Harvassa yhdistyvät yhtä vahvasti palava intohimo parantaa maailmaa ja kyky toteuttaa päätöksiä. Suomen suurimman kaupungin koulimalla Emmalla on vakuuttavia näyttöjä niin päästötavoitteiden kunnianhimon nostamisesta kuin paperittomien siirtolaisten terveydenhuollon puolustamisesta.

Jyrki Kasvi
Tietoyhteiskunta ja kansalaisvapaudet saavat ansaitsemansa asiantuntevan puolustajan, kun Jyrki tekee komean paluun eduskuntaan. Eksoottisista ruuista, peleistä ja scifistä pitävä tekniikan tohtori tunnetaan myös hyvän maun rajoilla kulkevista t-paidoistaan.

Krista Mikkonen
Krista on pitkän linjan vihreä vaikuttaja, jonka rakentavuutta ja yhteistyökykyä arvostetaan laajasti. Puolueen varapuheenjohtaja tuo nyt eduskuntaan kokemuksensa mm. biologina, jätehuollon kehittäjänä, kotiäitinä, vapaaehtoistyöntekijänä ja karjalaisena päättäjänä.

Olli-Poika Parviainen
OP on kulkenut huikean matkan kunnallispoliittisesta avustajastani yli kymmenen vuotta sitten Tampereen apulaispormestariksi ja nyt kansanedustajaksi. Koen hänet sukulaissieluksi tavassa, jolla hän tekee politiikkaa: asiallisesti, maltillisesti ja yhteistyökykyisesti.

Antero Vartia
Antero on pitkä, puoliksi islantilainen, karismaattinen ja innostunut talouspolitiikasta – siis monen unelmavävy. Huippuverkottunut yrittäjä vakuutti monet jo eurovaaleissa, ja nyt hän pääsee uudistamaan Suomea eduskunnassa.

Ozan Yanar
Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden puheenjohtaja Ozan on tehnyt parissa vuodessa rakettimaisen nousun. Maan muuttajan ja taloustieteilijän innostus ja hymy tarttuvat.

Oras Tynkkynen

One Response

  1. Ei liity suoraan blogimerkintääsi mutta pakko vain todeta kuinka paljon Oras, työtäsi ja persoonasi kunnioitan. Juuri kuuntelin Radio Helsingin “keskustelun” Rosenbergin kanssa ja juuri tinkimättömyytesi pyrkiä kommunikoimaan tasavertaisesti ihmisen kuin ihmisen kanssa on poikkeuksellista ja esimerkillistä. Harmi, että jäit pois edustajatehtävistä, mutta toivon että pysyt vaikuttajana parhaalla katsomallasi tavalla läpi elämäsi, koska tunnut näkevän pidemmälle kuin suurin osa suomalaisista tänä aikana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *