Vihreä Tampere: Riemastuttavia voittoja ja kirveleviä tappioita

Julkaistu Vihreä Tampere -lehdessä 1/2010.

Viime vuosiin on mahtunut Vihreille sekä riemastuttavia voittoja että kirveleviä tappioita. Valtakunnallisesti hienoimpia saavutuksia on vihreän oikeusministerin Tuija Braxin johdolla valmisteltu vaaliremontti, joka tekee äänestäjistä yhdenvertaisia ja siistii vaalirahasotkua.

Voittoja ovat myös esimerkiksi parannukset köyhimpien sosiaaliturvaan ja tavoite ilmastopäästöjen vähentämisestä 80 prosentilla. Tappioitakin on koettu: maailman ja Suomen heikoimpien auttamisessa olisimme halunneet mennä vielä pitemmälle.

Tampereella vihreisiin saavutuksiin voi laskea mm. Reilun kaupan kaupungin aseman, lisäsatsaukset busseihin ja omaishoidon tuen laajentamisen. Viime aikojen suurimpia pettymyksiä taas oli lyhytnäköinen päätös sosiaaliasemien keskittämisestä.

Saavutusten kaava on melko yksinkertainen: taito x voima. Mitä osaavampia vaikuttajia vihreät ovat ja mitä enemmän meitä on, sitä varmemmin saamme läpi tavoitteita hyvinvoinnin ja ympäristön vaalimisesta.

Onneksi Vihreisiin on pitkään hakeutunut osaavia ja innostuneita ihmisiä. Tampereella esimerkiksi Mervi Janhusen ja Irene Roivaisen sosiaalipoliittista osaamista arvostetaan yli puoluerajojen. Niina Rissasta ja Kirsikka Siikiä taas kuunnellaan kaavoituksen asiantuntijoina.

Vihreiden jäsenmäärä on kasvanut kymmeniä prosentteja joka vuosi. Moni olisi valmis liittymään, kunhan joku hoksaisi ehdottaa – ja moni voisi osallistua muilla tavoilla.

Eduskuntavaaleissa Vihreillä on mahdollisuus saada Pirkanmaalta läpi kaksi, parhaassa tapauksessa kolmekin edustajaa. Ehdokaskaartista on tulossa monipuolinen ja vahva.

Tulevaisuuden vihreät saavutukset eivät synny tyhjästä. Ne tarvitsevat tekijänsä. Tervetuloa mukaan.

Oras Tynkkynen
www.orastynkkynen.fi

PS. Ajankohtaiseen kamppailuun kestävän energiatulevaisuuden ja vihertyöpaikkojen puolesta voi osallistua osoitteessa www.ydinvoima.fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *