Vihreät eduskuntavaaliehdokkaat Laakasuo, Tuomainen ja Tynkkynen Kuopiossa: Sukupuoliroolit tälle vuosituhannelle – lasikatto särjettävä

tiedote 6.11.2006

Kansanedustaja Oras Tynkkynen on tänään Kuopiossa tervehtimässä paikallisia vihreitä ja vihertäviä sekä tukemassa Raimo Tuomaisen eduskuntavaalikampanjaa.

Kuopion Vihreiden Nuorten ja Opiskelijoiden Punkkua ja politiikkaa -tilaisuuden teemana on ilmastonmuutos, josta keskustelemassa on Tynkkysen lisäksi kuopiolainen vihreä kansanedustajaehdokas Michael Laakasuo.

– Ilmastonmuutos on ihmiskunnan suurin haaste. Ilmastonsuojelu taas on kestävän hyvinvoinnin ehto. Ilman päästöjen ripeää vähentämistä myös talous kärsii, niin kuin Ison-Britannian hallituksen tilaama tuore raportti jälleen kerran osoittaa, vihreän eduskuntaryhmän ilmasto- ja energiavastaava Oras Tynkkynen muistuttaa.

– Ilmaston lämpeneminen yli kahden asteen olisi kohtalokasta. Kauniit puheet eivät riitä, jos puheiden vastaista käytännönpolitiikkaa jatketaan. Nyt tarvitaan konkreettisia toimia ympäristön eteen, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton hallituksen jäsen Laakasuo sanoo.

Tynkkynen osallistuu myös klo 15 alkavaan Kuopion vihreiden järjestämään keskustelutilaisuuteen. Tilaisuuden teemana on vihreä feminismi, josta Tynkkysen kanssa keskustelemassa on vihreiden puoluehallituksen jäsen Raimo Tuomainen.

– Tuomainen on tyyni kompromissien etsijä ja löytäjä, ihminen, joka pärjää tiukoissakin tilanteissa, Oras Tynkkynen luonnehtii Raimo Tuomaista.

Yhtenä Tuomaisen vaaliteemana on sukupuoliroolien päivittäminen.
– Perinteiset sukupuoliroolit rajoittavat molempien sukupuolten elämää, ihmiset ahdetaan heille vieraisiin ahdistaviin muotteihin. Tällä vuosituhannella ihmisten on saatava olla oma itsensä ilman yhteiskunnasta tulevaa voimakasta painostusta kaikille vieraisiin ja mahdottomiin odotuksiin sukupuoliensa edustajina. Siksi vihreä feminismi on myös miesten vapautusliike, kuopiolainen eduskuntavaaliehdokas Raimo Tuomainen sanoo.

Naisten uraa ehkä kuvaavin metafora on lasikatto. Se kuvaa naisten edustuksen vähäisyyttä ja puuttumista, mitä ylemmäksi organisaatiossa edetään. Pätkä- ja silpputyöt ovat erityisesti nuorten naisten riesana.

– On aika särkeä lasikatto ja päivittää sukupuoliroolit tälle vuosituhannelle, vihreät feministimiehet Laakasuo, Tuomainen ja Tynkkynen vaativat.

LISÄTIETOJA:
Michael Laakasuo 050 337 5159
Raimo Tuomainen 050 597 0797
Oras Tynkkynen 050 512 1584

TAPAHTUMAT KUOPIOSSA 6.11.06
– klo 15 Kahvia ja keskustelua kahvila Burts (Puijonkatu 12)
– klo 17 Punkkua ja politiikkaa Introssa (Kauppakatu 20)