Vihreät kansanedustajat Kasvi, Niinistö ja Tynkkynen: Langattomien mikrofonien käyttämistä ei saa vaarantaa

Liikenne- ja viestintäministeriössä on valmisteltu radiotaajuusalueiden käyttöä koskevan asetuksen muuttamista. Asetusluonnoksen mukaan langattomien mikrofonien käyttämät taajuusalueet muuttuvat digitaaliseksi laajakaistaverkoksi 1.7.2008 lähtien. Uudistus vaarantaa langattomien mikrofonijärjestelmien käyttämisen, sillä mikrofonijärjestelmät ovat herkkiä häiriöille, eikä useimpien järjestelmien taajuusaletta pysty säätämään.

Tänään jättämässään kirjallisessa kysymyksessä vihreät kansanedustajat Jyrki Kasvi, Ville Niinistö ja Oras Tynkkynen ihmettelevät miten käy kesän festareiden ja syksyn teatteriensi-iltojen. Langattomasti ei puhuta enää jumalanpalveluksissa tai kotimaisten elokuvien kuvauksissa. Kulttuuria tuetaan aina juhlapuheissa, mutta tällaisilla päätöksillä aiheutetaan kulttuurialalle isoja tappioita tekemällä kalliit laitteet käyttökelvottomiksi. Mikäli jo sovittuja tilaisuuksia joudutaan perumaan, voi seurauksena olla konkursseja.

Ihmettelyä herättää miksi Suomi ei voi odottaa EU:n asettaman taajuustyöryhmän työn valmistumista kesällä 2009. Asiaan olisi parasta saada yleiseurooppalainen ratkaisu.

Myös asiasta järjestetty lausuntokierros herättää kysymyksiä. Lausuntokierros alkoi 26.5. ja se ilmoitettiin päättyväksi 2.6. Vastausaikaa annettiin siis viikon verran ja lausuntokierroksen päättymisestä asetuksen voimaantuloon on alle kuukausi. Lausuntoa ei pyydetty yhdeltäkään äänentoistopalveluja tarjoavalta yritykseltä eikä myöskään yhdeltäkään kaupunginteatterilta.

Lisätietoja

Jyrki Kasvi 050 511 3120

Ville Niinistö 050 512 2094

Oras Tynkkynen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *