Vihreät tekivät oman puoliväliarvionsa Hallitustie-sivuille

Vihreän eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen yhteiskokouksessa julkaistiin verkkosivusto, joka sisältää Vihreiden oman arvion siitä, mikä on ollut hallituksen ensimmäisen kahden vuoden saldo Vihreästä näkökulmasta.

Hallituksen päätöksiä on puoliväliarviossa peilattu Vihreiden eduskuntavaalitavoitteisiin, jotka keskittyivät ilmastonmuutoksen torjumiseen, köyhyyden vähentämiseen ja työelämän reiluuteen.

Vihreässä eduskuntaryhmässä on seurattu vaalitavoitteiden toteumista hallitusneuvotteluista lähtien.

– Politiikassa mikään ei tunnu niin vanhalta kuin saavutettu voitto. Siksi tuntui tärkeältä arvioida johdonmukaisesti mitä olemme saaneet aikaan. Tappiot politiikassa synnyttävät tuskaa ja tuskaisuutta. Olemme halunneet kertoa avoimesti myös niistä asioista ja päätöksistä, joihin emme ole tyytyväisiä, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anni Sinnemäki sanoo.

– Loppujen lopuksi tämä raportti on tarkoitettu äänestäjillemme. Maaliskuussa 2007 seisoimme toreilla ja kauppakeskusten edessä jakamassa esitteitä ja keskustelimme ihmisten kanssa tavoitteistamme. Nyt meitä äänestäneet voivat seurata miten olemme työskennelleet poliittisten tavoitteidemme eteen. Tämä on ikään kuin vihreä tuloskortti äänestäjillemme.

Kuluvan vuoden keskeisimmiksi päätöksiksi Anni Sinnemäki näkee SATA-komiteaan liittyvät päätökset.

Verkkosivuilta löytyvät myös Vihreiden ministereiden sekä hallituksen ilmastopoliittisen asiantuntijan Oras Tynkkysen omat kertomukset siitä, mikä hallitustiessä on ollut mieleenpainuvinta.

Hallitustie-kertomusta päivitetään seuraavan kerran vuoden 2010 alussa.

Sivut on julkaistu osoitteessa
www.vihreat.fi/hallitustie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *