10 syytä valita täyden kympin ehdokas

Pekka Haavisto on täyden kympin ehdokas – jo ehdokasnumeroaan myöten! Olen tuntenut hänet vajaat 30 vuotta ja ollut hänen työkaverinsa 9 vuotta. Rohkenen siksi kertoa 10 syytä, miksi kannatan häntä presidentiksi.

  1. Ulkopoliittinen kokemus. Neljä vuotta ulkoministerinä, viisi vuotta kehitysministerinä, lukuisat YK-tehtävät – Haavistolla on ylivertainen ulkopoliittinen kokemus presidentiksi.
  2. Rauhanrakentaja. Sotien uhatessa uudelleen Eurooppaa tarvitaan Haaviston osaamista ja kokemusta rauhanrakentajana ja konfliktien sovittelijana.
  3. Yhdistävä tekijä. Moni haluaa esiintyä sillanrakentajana ja erilaisten ihmisiä yhteentuojana, mutta Haavisto voi osoittaa todella toimivansa niin.
  4. Ympäristön puolustaja. Haavisto on pitänyt ympäristön puolia vuosikymmeniä ennen kuin siitä tuli politiikassa suosittua – Koijärveltä Kioton ilmastokokoukseen.
  5. Kaksi korvaa ja yksi suu. Haavisto malttaa kuunnella toisten asiantuntemusta ja näkökulmia – ja tehdä sitten päätöksiä niiden pohjalta.
  6. Lasikattojen rikkoja. Suomen historian ensimmäinen avoimesti seksuaalivähemmistöön kuuluva ministeri voi tehdä historiaa ja raivata tietä myös presidenttinä.
  7. Vankka yleissivistys. Laaja-alainen ymmärrys ja uteliaisuus auttavat tekemään tasapainoisia päätöksiä ja rakentamaan läheisiä välejä maailman johtajiin.
  8. Lehmänhermot. Näinä epävakaina aikoina johtajalta todella tarvitaan kykyä säilyttää maltti ja harkinta paineiden keskellä.
  9. Mielessä koko maailma. Moni puhuu hyvin Euroopasta, mutta harvalla on ollut työkenttänä koko maailma.
  10. Ihmisyyden ääni. Haavisto on työllään osoittanut, että hän puolustaa johdonmukaisesti ihmisyyttä silloinkin, kun se voi hetkittäin olla julkisuudessa vastatuulessa.

Oras Tynkkynen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *