Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Kasvispitsa

grahamjauhoja
vehnäjauhoja
öljyä
tölkki tomaattimurskaa tai -sosetta
pari sipulia tai pieni purjo
valkosipulia
pussi herne-maissi-paprikaa
tankoparsaa
herkkusieniä
juustoa
yrttisuolaa, mustaapippuria

Pitsa on tuhti ruokalaji, joka on hyvä laittaa isommalle porukalle. Valmista pohja sekoittamalla vehnä- ja grahamjauhoja tilkkaan öljyä. Lisää vettä tarpeen mukaan. Levitä pohja ohuesti pellille ja laita 225-asteiseen uuniin paistumaan noin puoleksi tunniksi. Alkulämpö on hyvä hyödyntää energian säästämiseksi. Pohjan kypsyessä uunissa silppua sipuli, parsa ja herkkusienet sekä siivuta juustoa valmiiksi. Levitä pohjalle tomaattimurska- tai sose. Jos käytät murskaa, kannattaa se ehkä valuttaa siivilässä pitsan tulvimisen välttämiseksi. Lisää sipuli, herne-maissi-paprika, parsa, herkkusienet ja murskattu valkosipuli, mausta ja päällystä lopuksi juustosiivuilla. Pitsa toimii vegaaniversionakin, juustotta.