Miksi kävellä Pirkanmaan halki?

Kesäsuunnitelmia tiedusteltaessa olen saanut taajaan vastata kysymykseen, miksi kävelen Pirkanmaan halki. Vastaus on usein venähtänyt, sillä syitä on monia.

Ensinnäkin jalkautumalla haen tuntumaa maakunnan eri osiin. Pyöräillessäni Pirkanmaan kuntien halki vuonna 2005 opin hahmottamaan paremmin sitä, miten laaja ja monipuolinen maakunta todella on. Tämä on erityisen hyödyllistä kaltaiselleni keskuskaupunki Tampereen asukkaalle.

Toiseksi kansanedustajana on tärkeä pysyä kärryillä siitä, millaiset teemat ovat ihmisten mielissä. Saan toki paljon yhteydenottoja niin sähköpostitse, puhelimitse kuin vaikka Facebookissakin. Silti naamakkain juttelemisessa on omat vahvuutensa.

Kolmanneksi haluan nostaa kävelemisen profiilia liikkumismuotona. Harvan on realistista – tai edes järkevää – kävellä arjessa usean kymmenen kilometrin päivämatkaa. Silti moni meistä voisi korvata osan lyhimmistä automatkoista kävelyllä tai pyöräilyllä – ja politiikan tulee siihen rohkaista. Siitä hyötyy sekä ympäristö että ihmisten terveys.

Neljänneksi reipas viiden päivän kävely tekee hyvää kunnolle. Kävelen yleensä päivittäin pari kilometriä ja käyn lisäksi useita kertoja viikossa kuntosalilla tai juoksemassa, mutta pitempi lenkki on hyvää vaihtelua.

Viidenneksi käveleminen on aika hauskaa. Sääennuste povaa useimmille päiville helteistä kesäkeliä, joten ainakaan koleutta ja sateita ei pitäisi päästä moittimaan. Vaikka kävelyretki on osa työtäni, se tuntuu enemmän rennolta lomamatkalta.

Osa toki kysyy, onko kävely osa vaalikampanjaani. Voi se olla ainakin siinä mielessä, että nyt kesän aikana hahmottelen teemojani seuraavissa vaaleissa. Sen kannalta on arvokasta tietää, mitkä asiat ovat pirkanmaalaisilla pinnalla.

Toivottavasti näen mahdollisimman monia teistä matkan varrella!

Oras Tynkkynen

  Seuraava:
Päivä 1: Orivesi–Kangasala
Kuvia kävelyltä kuvagalleriassa

One Response

  1. Kannustettava ajatus tällainen jalkautuminen.Ensikerralla ota kamera mukaan ja poikkea matkanvarren yrityksiin ja nähtävyyksiin ja tee vaikka picasa-kansio uteliaiden nähtäväksi.Aikaa tietenkin varattava,mutta poliittisesti antoisaa.Harmi ettei tie käy kuruun ,olisi rantasauna lämpimänä ja matkaevääksi vaimon leipomaa pullaa.Hyvää matkanjatkoa T:I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *