Mitä seuraavaksi?

Ilmoitin 20.5.2014, että en asetu enää ehdolle eduskuntavaaleissa. Sen jälkeen on kyselty taajaan, mitä aion tehdä seuraavaksi. Koska aihe tuntuu kiinnostavan, koetan vastata.

Syksystä alkaen olen työskennellyt Sitran vanhempana neuvonantajana resurssiviisas ja hiilineutraali yhteiskunta -teema-alueella. Pesti on ollut kansanedustajan hommien takia tukevasti osa-aikainen, mutta pian aikaa on selvästi enemmän käytettävissä.

Viime vuonna olin myös mukana perustamassa ilmasto- ja ympäristöalan asiantuntijapalveluita tarjoavaa yritystä Tyrskyä. Haemme asiakkaiden tukena kestäviä ratkaisuja aikamme polttaviin ongelmiin.

Vaaleihin asti tuen vihreitä ehdokkaita ympäri Suomea. Pirkanmaalta on hyvät mahdollisuudet saada seuraajikseni peräti kaksi vihreää edustajaa.

Tampereen kaupunginvaltuusto ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n hallituksen puheenjohtajuus työllistävät nekin jonkin verran. Luottamustehtäviä Vihreissä minulla ei enää olekaan.

Vähän voisi välillä myös höllentää. Kansanedustajana tein liki 11 vuotta istuntokausien aikaan noin 70-tuntisia työviikkoja. Jossain vaiheessa huomasin, että koko eduskuntakaudellani olin jättänyt tarkistamatta työsähköpostin yhtenä ainoana päivänä.

Reipas työtahti on antoisaa, mutta sillä on hintansa – erityisesti perheen ja ystävien kannalta. Välillä voisi kokeilla esimerkiksi 50-tuntisia työviikkoja.

Itseni tuntien epäilen kuitenkin, että kauaa en malta himmailla. Jos vastaan tulee kiinnostavia tehtäviä – vaikka kolumnien kirjoittamista, selvitystehtäviä tai yritysten hallitustyötä – vaara innostua on suuri. Luettelo kirjoittamista odottavista kirjoista on myös huolestuttavan pitkä.

Mitä siis teen seuraavaksi? Samoja maailmanpelastushommia kuin tähänkin asti, vain vähän eri foorumilla ja tavalla.

Minut tavoittaa edelleen samasta työnumerosta. Eduskunnan sähköpostiosoite sen sijaan lakkaa toimimasta 22.4. klo 24. Ajantasaiset yhteystiedot voi aina tarkistaa sivuiltani.

Oras Tynkkynen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *