Oras Tynkkynen julkaisee kymmenvuotiskertomuksensa

Kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihr.) julkaisee tänään vuosittaisen koosteen työstään päättäjänä. Vuosikertomusten tarkoituksena on lisätä politiikan läpinäkyvyyttä ja auttaa kansalaisia arvioimaan onnistumista yhteiskunnallisissa tehtävissä. Järjestyksessään kymmenennessä kertomuksessa käydään kuluneen vuoden lisäksi kootusti läpi ponnistuksia, saavutuksia ja sattumuksia kymmenen viime vuoden ajalta.

Vuonna 2013 Tynkkynen tuli valituksi vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi ja julkaisi kolme vuotta työstetyn kirjan Pieni maailmanpelastusopas. Eduskunnassa hän mm. jätti yhteisen kirjallisen kysymyksen tähderuokailun edistämisestä perussuomalaisten Reijo Tossavaisen kanssa ja nousi otsikoihin solmiovalintansa vuoksi. Vuoden lopulla hän sai yhdysvaltalaisen National Democratic Instituten 2013 Democracy Award -tunnustuksen.

Kymmenvuotiskertomuksesta käy ilmi, että Tynkkynen on mm. puhunut edustajakausiensa aikana 795 tilaisuudessa 59 Suomen kunnassa ja antanut 986 haastattelua. Menneiltä vuosilta paljastetaan myös mm., miksi hän joutui tiputukseen ja miten Fennovoima rahoitti ydinvoiman vastustajia.

Vuosia summatessa käy hyvin ilmi, kuinka pitkä matka aloitteella päättäjän piirustuspöydältä toteutukseen asti usein on. Esimerkiksi vuonna 2005 Tynkkynen kysyi hallitukselta uusiutuvan energian syöttötariffeista. Vuoden 2007 hallitusneuvotteluissa hän oli vääntämässä tariffia tuulivoimalle ja myöhemmin asiantuntijana ministerityöryhmässä, joka laajensi tariffit biokaasuun ja metsähakkeeseen. Tariffijärjestelmä tuli voimaan vuonna 2011. Vuonna 2006 Tynkkynen puolestaan jätti Suomen ensimmäisen aloitteen tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi. Avioliittolain muutoksen toivotaan vihdoin menevän läpi kansalaisaloitteen kautta tänä vuonna.

– Liki kymmeneen vuoteen kansanedustajana mahtuu paljon töitä ja tukalia tilanteita, mutta onneksi myös saavutuksia ja iloisia hetkiä. Haluan kiittää kaikkia niitä lukemattomia ihmisiä, jotka ovat vuosien varrella tukeneet, opettaneet ja innoittaneet monin tavoin, Tynkkynen toteaa.

Tynkkysellä tulee ensi kesänä täyteen kymmenen vuotta kansanedustajana. Merkkivuoden kunniaksi hän järjestää 26.4. Helsingissä kymmenvuotistaiteilijajuhlan, jossa summaa vuosikymmenen aikana oppimaansa.

Uusimman vuosikertomuksen voi ladata osoitteesta
www.orastynkkynen.fi/vuosikertomukset/vuosikertomus2013.pdf

Yhdeksän aiempaa kertomusta voi lukea osoitteessa
www.orastynkkynen.fi/?page_id=59

Lisätiedot
Oras Tynkkynen
050 512 1584

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *