Oras Tynkkynen julkaisee viimeisen vuosikertomuksensa

Vuotta sävyttivät eurovaalit, avioliittolaki ja ydinvoimataistelu

Kansanedustaja Oras Tynkkynen julkaisee tänään vuosittaisen koosteen työstään päättäjänä jo 11. kerran. Kertomuksen tarkoituksena on auttaa kansalaisia arvioimaan hänen onnistumistaan yhteiskunnallisissa tehtävissä.

Tynkkysen toistaiseksi viimeiseen täyteen vuoteen eduskunnassa kuului sekä riemastuttavia saavutuksia että kirveleviä pettymyksiä. Eduskunta hyväksyi lopulta tasa-arvoisen avioliittolain, josta hän oli jättänyt Suomen ensimmäisen lakialoitteen jo vuonna 2006. Toisaalta samoihin aikoihin toinen hänelle tärkeä taistelu sai huonon päätöksen, kun eduskunnan enemmistö myönsi luvan Rosatomin moniongelmaiselle reaktorille.

Kevään vaaleissa Tynkkynen nousi europarlamentin varasijalle. Syksyllä hänet nimitettiin Sitraan vanhemmaksi neuvonantajaksi.

Vuosikertomuksessa käydään läpi Tynkkysen työtä valiokunnissa, valtiopäivätoimia ja kunnallispolitiikkaa. Lisäksi siinä raportoidaan mm. puhetilaisuuksista, kirjoituksista, toiminnasta verkossa ja esiintymisestä mediassa.

Kertomuksen summaa yhteenveto vuodesta lukuina. Vuonna 2014 Tynkkynen mm. puhui 94 tilaisuudessa 25 paikkakunnalla Suomessa ja antoi 115 haastattelua. Vaalikampanjassaan Tynkkynen keräsi yksityishenkilöiltä 145 lahjoitusta ja kiersi 79 paikkakunnalla kaikissa Suomen vaalipiireissä Ahvenanmaata ja Satakuntaa lukuun ottamatta.

Tynkkynen kirjoittaa vuosikertomuksessa myös siitä, miksi ei asetu ehdolle vuoden 2015 eduskuntavaaleissa. Lisäksi hän avaa sitä, mitä aikoo tehdä kansanedustajan työn päätyttyä.

Vuosikertomuksen voi ladata osoitteesta www.orastynkkynen.fi/vuosikertomukset/vuosikertomus2014.pdf.

Aiempien vuosien kertomukset voi lukea osoitteessa www.orastynkkynen.fi/?page_id=59.

Lisätiedot

Oras Tynkkynen
050 512 1584

Tuure Pitkänen, avustaja Pirkanmaalla
040 764 2807

One Response

  1. ikävä kuulla että Oras jättää eduskunnan. Siinäpä eduskuntatyön rautainen ammattilainen! Toivottavasti Oras jatkaa tulevaisuudessa osallistumistaan yhteiskunnan asioiden edistämiseen ja parantamiseen. Tälläisiä miehiä tarvittaisiin todellakin enemmän!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *