Oras Tynkkynen kiertää Kanta-Hämeen kunnat sähköautolla

Kansanedustaja Oras Tynkkynen kiertää lauantaina 8.2. kaikki Kanta-Hämeen kunnat Teslan Model S -sähköautolla. Kiertueen pysähdyksillä voi tutustua huippuarvioita keränneeseen autoon ja jututtaa vihreää eurovaaliehdokasta ajankohtaisista asioista.

– Uusi teknologia antaa hienoja mahdollisuuksia varjella ympäristöä hyvinvoinnista tinkimättä. Suosimalla sähkö- ja muita vähäpäästöisiä autoja voidaan liikenteen päästöjä vähentää niissäkin osissa Suomea, joissa oman auton käyttö on tosiasiallisesti välttämätöntä, Tynkkynen kertoo.

Kiertue käynnistyy aamulla Humppilassa ja päättyy illalla Parolaan. Päivän aikana paikkakuntia kertyy 11 ja kilometrejä arviolta 325.

– Suomi on laaja maa. Tammelassa haasteet voivat olla toisenlaisia kuin Tampereella ja Riihimäellä vastaavasti erilaisia kuin Rovaniemellä. Eurovaaliehdokkaana haluan kiertää maata mahdollisimman laajasti ja kuulla ihmisten toiveita, Tynkkynen kuvailee.

Kiertueelta julkaistaan päivän aikana päivityksiä Twitterissä tilillä @ORAS2014. Toimittajat voivat ilmoittautua sähköauton kyytiin osaksi kiertuetta ja sopia haastatteluista ottamalla yhteyttä kampanjapäällikkö Tuure Pitkäseen, kampanja[ät]oras2014.fi, 040 764 2807.

Lisätietoja
Oras Tynkkynen, etunimi.sukunimi@eduskunta.fi, 050 512 1584
www.oras2014.fi/sahkoautokiertue


Kiertueen aikataulu la 8.2.

09.00 Humppilan Sale, Humppilantie 20
09.45 Ypäjän hevosopisto, Opistotie 9
10.45 Jokioisten S-market, Keskuskatu 21
11.15 Forssan tori
12.15 Tammelan S-market, Hakkapeliittatie 5
13.15 S-market Loppi, Yhdystie 3
13.45 Riihimäki, Granitin aukio
15.45 Ryttylän Sale, Urheilukentäntie 14
16.45 Turengin K-market, Harvialantie 3
17.45 Hämeenlinnan tori
18.45 Parolan Valintatalo, Parolantie 37

3 Responses

 1. Kuinka paljon auton vuokraus tuli maksamaan kampanjallesi ja kuka sen maksoi? Asiasta ei näytä olevan mainintaa vaalirahailmoituksessasi.

 2. Sähköauton käytöstä maksettiin yhteensä 1240 euroa. Kulu sisältyy ilmoituksen osioon “muut kulut”. (Vaalirahoitusilmoituksen “muiden kulujen” erittely ei siis ole tyhjentävä, vaan siihen on poimittu kampanjan talousseurannasta ne kululuokat, jotka pohjaan hoksattiin alkuperäistä budjettia laadittaessa eritellä aiempien vaalien perusteella.)

  Auton vuokra maksettiin kampanjan tuloilla eli ehdokkaan omilla varoilla, yksityishenkilöiden lahjoituksilla sekä puolueen lahjoituksella.

  Autoa ajoi vapaaehtoinen tukija, joka ei pyytänyt avusta palkkiota. Auton pesusta maksettiin lisäksi kerran 30 euroa (rahoitusilmoituksessa “muita kuluja”). Lisäksi kiertueita mainostettiin Facebookissa ja lehdissä (rahoitusilmoituksessa ao. mainoskuluja).

  Antero Vartian kanssa pääkaupunkiseudulla toteutettu sähköautokiertue hoidettiin Vartian sähköautolla.

  -HK

 3. Kiitos selvästä vastauksesta. Toivottavasti jatkossa tällaiset ovat myös vaalirahailmoituksessa, koska sähköautoilu oli hyvin näkyvä osa kampanjaa, jossa autoja välittävän firman nimi oli hyvin näkyvästi esillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *