Pirkanmaan Sanomat: Homoilta palvelus Suomelle

Ajankohtaisen kakkosen homoilta osui suoraan hermoon. Lööpit, blogit ja kahvitauot ovat täyttyneet vilkkaasta ja kiivaastakin väittelystä.

Vanhoilliset kristityt tekivät homoillassa Suomelle palveluksen. He muistuttivat siitä, että yhtäläiset oikeudet eivät ole itsestäänselvyys. Yhdenvertaisuus tarvitsee puolustajansa.

Vanhoilliset haluavat esimerkiksi kieltää toisia menemästä naimisiin. Minä haluan antaa kaikille ihmiselle puolison sukupuolesta riippumatta mahdollisuuden avioitua – ja kokea saman onnen, jonka ovat jakaneet jo miljoonat suomalaiset.

Vanhoilliset haluavat estää toisia kasvattamasta lapsia. Minä haluan antaa useammalle ihmiselle mahdollisuuden vanhemmuuteen – ja useammalle lapselle turvallisen kodin.

Vanhoilliset haluavat painostaa toisia elämään oman uskonnollisen vakaumuksensa mukaan. Minä haluan varjella kaikkien vapautta päättää elämästään itse – kenenkään estämättä.

Homoillan herättämä poru osoittaa, että Suomi on muuttunut. Kansalaisten enemmistö ei enää jaa ahdasmielisiä näkemyksiä. Useimpia suomalaisia syrjintä, leimaaminen ja erilaisuuden tuomitseminen puistattavat.

Protestina fundamentalismille ennätyssuuri joukko ihmisiä on eronnut evankelis-luterilaisesta kirkosta. Suvaitsevaista yhteiskuntaa voi kuitenkin rakentaa monella tavalla.

Kirkosta eroamista rakentavampaa voi olla äänestää seurakuntavaaleissa. Uudistusmielisiä ehdokkaita kokoaa Tulkaa kaikki -liike.

Eroamisen sijaan tai ohella voi myös liittyä yhdenvertaisuutta ajaviin järjestöihin. Pirkanmaalla Tampereen Seta yhdistää ihmisiä, jotka haluavat yhtäläisiä oikeuksia ja velvollisuuksia kaikille.

Kevään eduskuntavaaleissa tehdään iso arvovalinta. Valittavana on ahdasmielinen ja syrjivä linja. Siinä poliitikot sanelevat ihmisille, kenen kanssa saa mennä naimisiin ja kuka saa kasvattaa lapsia.

Mutta äänestäjät voivat vaaleissa valita myös toisenlaisen linjan. Siinä jokaista ihmistä kohdellaan ihmisarvoisesti ja yhtäläiset oikeudet ulotetaan koskemaan kaikkia. Tällaisessa Suomessa meidän jokaisen on helpompi elää.

Homoilta sai suomalaisten suvaitsevaisen enemmistön sisuuntumaan. Siitä suuri kiitos kuuluu yhdenvertaisuutta vastustaneille ääriryhmien edustajille.

2 Responses

 1. Tynkkynen: “Mutta äänestäjät voivat vaaleissa valita myös toisenlaisen linjan. Siinä jokaista ihmistä kohdellaan ihmisarvoisesti ja yhtäläiset oikeudet ulotetaan koskemaan kaikkia”

  Omat lakialoitteesi puhuvat tätä sanomaasi vastaan! Olet nimittäin nähtävästi ajanut lakia, joka ei antaisi avioitumisoikeutta mm. siskoparille – kuitenkaan en ole nähnyt sinun esittävän missään perustetta, miksi yhdenvertaisuus ei tuollaisia pareja koskisi ja miksi heitä saisi syrjiä!

 2. Parahin Oras!
  Pyytäisin sinua lukemaan seuraavan kirjoituksen, jos et sitä vielä ole tehnyt.
  http://raapustus.net/?id=118

  Mielestäni myöskin “suvaitsevaisto” on suvaitsematon niitä kohtaan, jotka varsin perustellusti ovat toista mieltä. Kuka voi väittää tietävänsä absoluuttisen totuuden niin, että on oikeus mustamaalata muita?

  En usko, että tähän enää vastaat, mutta haluan kuitenkin yrittää.
  Kiitos kumminkin kommentointimahdollisuudesta ja kaikkea hyvää elämääsi, vaikka olemmekin eri mieltä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *