Helsinki Pride 2011 -lehti: Rakkaus voittaa vihan

Kaverini harmitteli taannoin sitä, että valtaosa maailman lauluista tuntuu käsittelevän rakkautta (tai sen puutetta). Toinen kaverini kysyi perään, mikä sitten voisi olla tärkeämpi laulujen aihe.

Rakkaus ylittää rajat ja tuo ihmisiä yhteen. Rakkaus antaa merkitystä elämään – ja luo uutta elämää. Laulun sanoin: ”the greatest thing you’ll ever learn is just to love and be loved in return”.

Rakkaus on kuitenkin myös yhteiskunnallinen kysymys. Monissa maailman maissa rakkaus ”väärään” sukupuoleen kuuluvaa ihmistä kohtaan on kielletty lailla. Joissakin siitä voidaan rangaista jopa kuolemalla.

Vielä 2010-luvun Suomessakin joudumme taistelemaan sen puolesta, että kaksi miestä tai kaksi naista voi saada yhteiskunnan täyden tunnustuksen rakkaudelleen.

Käytännössä tasa-arvoinen tai yleinen avioliittolaki voi vaikuttaa melko pieneltä asialta. Kysymys on kuitenkin myös periaatteesta.

Haluamme samat oikeudet ja velvollisuudet kuin muillakin. Ei sen enempää, mutta ei myöskään vähempää.

Kampanja yhdenvertaisuuden puolesta on näkyvimmillään kesän pride-kulkueissa. Kulkueiden suosio on vuosi vuodelta kasvanut.

Aina vastaanotto rauhallisille ja hyväntuulisille kulkueille ei ole ollut yksinomaan myönteinen. Välillä vastassa on ollut myös ennakkoluuloja ja vihaa.

Mutta rakkaus voittaa lopulta vihan. Pride on rakkauden kulkue.

Tervetuloa mukaan.

Oras Tynkkynen
Kirjoittaja on Vihreiden kansanedustaja, joka on tehnyt aloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *