Rakkaudesta Tampereeseen

Olen ehdolla kevään kuntavaaleissa. Ehdokkuus ei ole läpihuutojuttu. Joka vaaleissa minun pitää pystyä perustelemaan itselleni ja äänestäjille, miksi olen päättänyt asettua ehdolle.

Ehdokkuuteeni on viisi pääasiallista syytä.

Ensinnäkin olen viime vuosina löytänyt innostuksen paikalliseen vaikuttamiseen uudelleen. Kansanedustajan pestin jätettyäni huomaan, miten tarmoa jää kunnalliseen työhön enemmän.

Toiseksi kokemuksestani voi olla Tampereelle apua. Tarkoitan 11-vuotista rupeamaa kansanedustajana, mutta myös pitkää taustaa kunnallisena päättäjänä. Olen vaikuttanut kaupunginvaltuutettuna nyt yli 16 vuotta – varavaltuutetun pesti mukaan lukien 20 vuotta.

Kolmanneksi näkymät kevään vaaleissa ovat kutkuttavia. Vihreiden valtakunnallinen kannatus on kyselyissä huidellut huippulukemissa.

Vihreillä onkin näissä vaaleissa ensimmäistä kertaa realistiset mahdollisuudet nousta Tampereen suurimmaksi ryhmäksi ja näin myös rakentaa kaupunkia pormestarin paikalta. Ykkössija ei välttämättä ole todennäköinen eikä se taatusti ole varma. Mahdollinen se on silti, ja haluan olla osaltani auttamassa tavoitteen saavuttamisessa.

Neljänneksi maailman tilanne on viime vuosina ollut huolestuttava, niin kuin jokainen uutisia seurannut on joutunut toteamaan. Voimapolitiikan paluu ja ahdasmielisyyden nousu ovat tulleet riesaksi vanhojen tuttujen ongelmien kuten ilmastokriisin ja työttömyyden rinnalle.

Vaikeina aikoina voi välillä houkuttaa vetää peitto korvien yli. Mutta juuri vaikeina aikoina tarvitaan ihmisiä, jotka nousevat kamppailemaan ihmisarvon, yhteistyön ja välittämisen puolesta.

Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä: suhtaudun intohimoisesti Tampereeseen. Eduskunnasta jäätyäni olen matkustanut töiden takia paljon ulkomailla. Se on muistuttanut siitä, miten rakas kotikaupunki Tampere oikein on.

Kaupunginvaltuutettuna haluan olla sekä ratkaisemassa Tampereen ongelmia että puolustamassa hienoja saavutuksia. Haluan olla rakentamassa Tampereesta entistä upeampaa – kaupunkia, josta me tamperelaiset voimme vastedeskin olla ylpeitä.

Siksi olen ehdolla kevään vaaleissa kaupunginvaltuustoon. Mutta yksin en urakasta suoriudu.

Tarvitsen apuasi. Lähde mukaan!


Oras Tynkkynen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *