ranneliike.net: Politiikka ei ole kirosana

Julkaistu ensimmäisenä ranneliike.net:issä.

Ensin huonot uutiset: seksuaalivähemmistöihin nurjasti suhtautuvien ehdokkaiden suosion nousu viime aikoina uhkaa yhdenvertaisuuden edistämistä. Jos he voittavat vaalit ja saavat edustuksen hallitukseen, he pystynevät estämään tasa-arvoisen avioliittolain säätämisen ja monta muuta parannusta.

Sitten hyvät uutiset: yhtään ääntä ei ole vielä annettu. Vaalien tulos ratkeaa vasta sunnuntaina 17.4. Ja siihen voimme me kaikki vielä vaikuttaa.

Keinoja on monia. Hyvä tapa on esimerkiksi osallistua älä äänestä homofobiaa eduskuntaan -kampanjaan. Tukea yhdenvertaisuudelle voi osoittaa myös liittymällä johonkin Setan jäsenjärjestöistä.

Politiikka ei ole kirosana. Jos ei halua jättää päätöksentekoa ahdasmielisille, pitää yhtäläisten oikeuksien puolustajien aktivoitua.

Yhdenvertaisuuden edistämiseen sitoutuneita puolueita kannattaa avittaa liittymällä jäseneksi ja lähtemällä mukaan toimintaan. Esimerkiksi MTV3:n vaalikoneen mukaan eduskuntapuolueista myönteisimmin tasa-arvoiseen avioliittolakiin suhtautuvat Vihreiden ja Vasemmistoliiton ehdokkaat.

Vastaavasti yhdenvertaisuuden sydämenasiakseen kokevat ehdokkaat kaipaavat vaaleissa apua. Heidän tukiryhmiinsä kannattaa lähteä mukaan tai tehdä lahjoitus vaalikampanjaan.

Yhdenvertaisuutta ajavia ihmisiä ja ryhmiä on nykyään ilahduttavasti kutakuinkin kaikissa puolueissa. Esimerkiksi SDP:llä on oma HLBT-järjestö Pinkkiruusu ja kokoomuksella Kansallinen Sateenkaariryhmä.

Paljon parjatuilla kristillisdemokraateillakin on yksi tasa-arvoista avioliittolakia kannattava kansanedustaja, Tarja Tallqvist. Tarina kertoo, että yksittäisiä yhdenvertaisuutta puolustavia ehdokkaita löytyisi jopa perussuomalaisista.

Valinnanvaraa siis riittää. Hyvään alkuun metsästyksessä pääsee katsomalla oman vaalipiirin ehdokkaat, jotka tukevat homofobian vastaista kampanjaa.

Oikea aika osallistua ja vaikuttaa on juuri nyt.

Oras Tynkkynen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *