Vihreiden varapuheenjohtaja Oulussa: Ilmastopolitiikkaa vahvistettava ensi vaalikaudella

Vihreiden varapuheenjohtaja Oras Tynkkynen Oulussa
Ilmastopolitiikkaa vahvistettava ensi vaalikaudella

Vihreiden varapuheenjohtaja, kansanedustaja Oras Tynkkynen vaatii lisää kunnianhimoa ilmastonsuojeluun. Oulussa ilmastonäyttelyn avajaisissa puhunut Tynkkynen listasi tukun toimenpiteitä, jotka tulee kirjata seuraavan hallituksen ohjelmaan.

– Tällä hallituskaudella on ilmastonsuojelussa edetty enemmän kuin useiden edellisten hallitusten aikana yhteensä. Uusiutuvan energian paketti, vihreä verouudistus ja rakennusten energianormien tiukentaminen ovat esimerkkejä ratkaisuista, joilla hallitus vähentää päästöjä merkittävästi, Tynkkynen muistuttaa.

Ensi hallituskaudella ilmastopolitiikkaa on jatkettava ja edelleen vahvistettava. Lisätoimia tarvitaan niin uusiutuvan energian, energiatehokkuuden kuin kestävän liikenteen edistämisessä.

– Tällä hallituskaudella uusiutuvan energian tuotanto suurissa yksiköissä on saatu hyvään vauhtiin. Ensi kaudella pitää vauhdittaa myös hajautettua pientuotantoa maatiloilla ja kodeissa. Hyvä malli mahdollisuuksista on Kempeleen ekokylä, joka tuottaa kaiken tarvitsemansa energian paikallisesti uusiutuvista, Tynkkynen toteaa.

Alkuvuodesta kolme nykyistä suurta puoluetta ovat julkistaneet omat verolinjauksensa. Keskusta ja SDP ovat ilmoittaneet, että haluavat jopa keventää ympäristöhaittojen verottamista.

– Seuraavan hallituksen on jatkettava vihreää verouudistusta. Verottamalla enemmän ympäristön kuormittamista ja vähemmän pienipalkkaisen työn tekemistä tuetaan ekotehokkuuden parantamista ja uusien työpaikkojen luomista. Vihreät haluaa toteuttaa verouudistuksen oikeudenmukaisesti niin, että elinkustannusten nousu kompensoidaan pienituloisille, Tynkkynen linjaa.

Vihreät esittää myös mittavaa ratapakettia, jolla tällä vuosikymmenellä investoitaisiin ratoihin ja joukkoliikenteeseen yhteensä 2,6 miljardia euroa lisää.

– Junaliikenteen tila suututtaa ihmisiä — ja syystä. Vihreät haluaa tehdä tulevaisuusinvestointeja, joilla junat saadaan kulkemaan ajallaan, nopeammin ja useammin. Ratapaketti turvaisi myös Seinäjoki-Oulu-yhteyden parantamisen rahoituksen, Tynkkynen kuvaa.

Lisätietoja

Oras Tynkkynen, 050 512 1584

One Response

  1. ilmastohommat on hyviä kun niihin otetaan kantaa.Noita vihreän linjan vähemmän saasteettomia vaihtoehtoja on mukavampi käyttää munkin mielestä, kuin saasteet.kasvihuonepäästöjen ylettömästä huudosta en ymmärrä oikein vielä,enkä osa ottaa kantaa,mutta käyn katsoo noita blogeja,niin voin päästä minuakin kiinostavasta asiasta perille.Tampereen rautatieasema on kivan näköinen uusin vr-tunnuksin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *