Siksi olen ehdolla

Olen tänään asettunut Vihreiden ehdokkaaksi kevään eduskuntavaaleissa Pirkanmaalta. Haluan vauhdittaa kestävyystyötä, satsata osaamiseen, puolustaa hyvinvointia ja vakauttaa talouden.

Käytännön työ kahdeksan viime vuotta asiantuntijana ja yrittäjänä on tuonut tuoretta näkökulmaa politiikkaan. Ennen kaikkea se on tuonut esiin sen, mitä kaikkea politiikassa pitäisi muuttaa.

Toisaalta minulla on taustalla yhdentoista vuoden kokemus kansanedustajana. Sen ansiosta pystyn vaikuttamaan eduskunnassa tehokkaasti ensimmäisestä päivästä alkaen.

Keväällä vaaleissa on tarjolla monia hyviä ehdokkaita. Tällainen tuoreen näkökulman ja vahvan kokemuksen yhdistelmä ei kuitenkaan ole kauhean yleinen. Uskon, että sille voisi olla näinä aikoina käyttöä.

Politiikassa on myös pinnalla paljon asioita, joiden parissa olen työskennellyt pitkään. Yksi suurimmista huolista on Putinin sodan laukaisema energiakriisi. Juuri energiakriisin ratkaisemiseksi olen paiskinut viime aikoina päivätyökseni hommia.

Lisäksi tulevalla kaudella julkisen talouden tasapainottaminen on vahvasti esillä. Uskon, että kahdeksan vuoden kokemus yrittäjänä ja aikoinaan monta vuotta eduskunnassa talousvaliokunnan jäsenenä voivat auttaa.

Olen saanut aika paljon pyyntöjä lähteä ehdolle. Päätös ehdokkuudesta kypsyi silti yllättävänkin myöhään. Pohdiskelussa punnitsin monia asioita, joista tässä voi nostaa esiin erityisesti kaksi.

Ensinnäkin olen miettinyt paljon sitä, miten repiväksi poliittinen keskustelu on muuttunut. Some-keskustelu on sävyltään ajoittain tunnetun karua, eikä hallituksen viimeaikainen riitely sekään varsinaisesti vahvista uskoa politiikkaan.

Toiseksi meillä on edessä Suomessa, Euroopassa ja maailmassa aika vaikeita vuosia. Venäjän hyökkäyssota Ukrainaa ja samalla Eurooppaa vastaan jatkuu. Pandemian jäljiltä meillä on hoivavelkaa, ja aloittavilla hyvinvointialueilla on kassa tiukoilla. Taustalla kummittelevat ilmastokriisi ja luontokato.

Ensin ajattelin, että nämä perusteet puhuisivat ehdolle lähtemistä vastaan. Sitten ajattelin, että ne ovat perusteita ehdolle lähtemisen puolesta.

Jos on tyytymätön poliittisen keskustelun repivyyteen, silloin on syytä yrittää muuttaa sitä. Ja vaikka hyvinäkin aikoina poliittisilla valinnoilla on väliä, toden teolla arvot punnitaan juuri vaikeina aikoina.

Siksi olen ehdolla eduskuntaan. Yksin en kuitenkaan tässä urakassa onnistu.

Kaikki apu on tarpeen. Kaikki ovat tervetulleita. Katso täältä, miten voit lähteä mukaan!

Oras Tynkkynen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *