Vihreiden Naisten kunnallisvaalikiertue Tampereella: Ilmastonmuutokseen liittyy myös sukupuolinäkökulma

Vihreät Naiset vaativat, että jokaisessa Suomen kunnassa tulee ottaa käyttöön sukupuolivaikutusten arviointi eli suvaus. Sillä tarkoitetaan kaikkien päätösten arviointia molempien sukupuolien näkökulmasta. Vihreät Naiset järjestivät “Puhdasta naisenergiaa!” -kunnallisvaalikiertueen tapahtuman Tampereella 26.4.

Joukkoliikenne on hyvä esimerkki päätösten erilaisista vaikutuksista naisille ja miehille. Naiset käyttävät joukkoliikennettä kaikissa ikäryhmissä miehiä enemmän. Kaikki päätökset, joilla vähennetään joukkoliikenteen käyttöä, heikentävät erityisesti naisten mahdollisuutta liikkua. Vihreät Naiset vaativat,että sekä kunnat että valtio huomioivat talousarvioita laatiessaan sukupuolinäkökulman ja arvioivat tehtyjen päätösten vaikutukset naisten ja miesten kannalta.

– Ilmastonmuutos on tunnetusti ihmiskunnan suurin uhka. Vähemmälle huomiolle on jäänyt, että ilmastonmuutokseenkin liittyy sukupuolinäkökulma. Miehet ja naiset osallistuvat ilmastopolitiikkaan ja myös kärsivät ilmastonmuutoksen seurauksista eri tavoilla, arvioi kansanedustaja, valtioneuvoston ilmastopoliittinen asiantuntija Oras Tynkkynen.

– On iso haaste, kuinka poliittisiksi päättäjiksi saadaan naisia. Heidän arjen asiantuntemustaan tarvitaan politiikassa. Perheen, työn ja luottamustehtävien yhteensovittaminen ei ole aina helppoa, sanoo Vihreä varavaltuutettu Mervi Janhunen.

– Tampereella päätettiin pidentää sosiaalityöntekijöiden työaikaa ilman lisäkorvausta. Tämäkin esimerkki osoittaa kuinka vähän kaupunki työnantajana arvostaa naisvaltaisen alan työtä, Janhunen huomauttaa.

Vihreiden Naisten suuri vaalikiertue starttasi Porissa 14.3. Seuraava kiertuetapahtuma on Jyväskylässä 21.5. Vihreät Naiset ry on Vihreiden valtakunnallinen naisjärjestö.

Lisätiedot:

Kansanedustaja
Oras Tynkkynen

Pääsihteeri
Vihreät Naiset
Sirpa Hertell
GSM 050 5666 818

www.vihreatnaiset.fi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *