Viikko 13 (28.3.-3.4.)

Palasin eduskuntaan töihin tiistaina. Päivän täysistunnossa käsiteltiin hallituksen esitystä tasa-arvolain muuttamisesta. Puhuin aiheen yhteydessä mm. sukupuolivaikutusten arvioinnin merkityksestä ja kehittämistarpeesta. Lisäksi puhuin sukupuolittamisesta yleensä ja yritysten johtoelinten miesvaltaisuudesta. tällä hetkellä pörssiyhtiöiden hallituspaikoista vain noin kymmenisen prosenttia on naisilla, ja tähän tarvitaan parannusta. Ennen täysistuntoa olin perinteiseen tapaan ympäristövaliokunnassa ja talousvaliokunnassa.

Keskiviikko oli päiväjärjestykseltään normaali lukuun ottamatta illan baarikierrosta Tampereella. Kiersin Rosa Meriläisen kanssa kuudessa eri baarissa ihmisten jututettavana. Aloitimme ravintola Telakalta kuudelta ja päädyimme Tillikkaan puolilta öin. Aivan valtavaa kansansuosiota kierroksemme ei saavuttanut, mutta eipä baareissa istuskelu ihan kauhean raskaalta työltä tuntunutkaan.

Torstaina aamujuna vei minut pirteänä Helsinkiin. Osallistuin valiokuntien, täysistunnon ja Tampereen mielenterveyspotilaiden omaisten tilaisuuden lisäksi UPM-Kymmenen vuosikokoukseen. Olin yhtenä osakkeenomistajana vaatimassa, että UPM-Kymmene kestävöittää puunhankintaansa ja vaatii arvokkaiden sademetsien suojelua Indonesiassa. Lisätietoja täällä. Lue myös tiedote. Yhtiön johdon vastaus oli jotakuinkin yhdentekevä, mutta ainakin salillinen osakkeenomistajia kuuli Indonesian sademetsien jatkuvasta hävityksestä ja meidän suomalaisten osallisuudesta siihen.

Perjantain vietin valiokunnissa ja täysistunnossa. Alkuillasta olin tuomariston jäsenenä arvioimassa lasten ja nuorten sarjakuvakilpailun satoa, ja illan päätteeksi osallistuin Maan ystävien ilmastokampanjan verkkokokoukseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *